Forside Emner Spil fokus

Spilanmeldelse: Spiderman: Shattered Dimensions


Spilanmeldelse: Spiderman: Shattered Dimensions


Denne anmeldelse er bragt i samarbejde med sitet low5.dk.


Vores alle sammen Spiderman er tilbage i flot og tempofyldt actionspil, som giver dig ikke kun én, men hele fire forskellige Spiderman-versioner.


Da jeg for nylig fik mulighed for at anmelde det nye Spiderman – Shattered Dimensions, kunne jeg ikke dy mig for at finde alle mine gamle Edderkoppen tegneserier frem. Jep, jeg blev hurtigt overvældet af gamle minder og fik derfor igen gjort mig bekendt med skurke som Den Grønne Goblin og Dr. Octopus. Jeg glædede mig derfor til at afprøvet, hvordan spiludviklerne fra Beenox havde grebet Spiderman an. Jeg kan allerede nu sige, at jeg bestemt ikke blev skuffet, snarere tværtimod.I Spiderman – Shattered Dimensions, starter Spiderman med at forhindre den onde superskurk Mysterio i at få fingrene i “The Tablet of Order and Chaos”, eller på dansk, en gammel stentavle. Desværre kommer vores helt til at slå den i mange stykker, der hurtigt spredes ud over flere dimensioner. Det er nu din opgave, at få samlet alle delene.


Heldigvis får du hjælp af den mystiske Madam Webb, som guider dig igennem de fire forskellige dimensioner, hvor der findes 4 forskellige versioner af Spiderman. Den første man bider skeer med er den klassiske Spiderman, også kendt som the Amazing Spiderman. Dernæst ryger man tilbage til 1930´erne og spiller Spiderman Noir. Herefter går turen et smut til fremtiden, nærmere bestemt år 2099 og til sidst prøver man kræfter med Ultimate Spiderman, hvor man er iført den klassiske sorte dragt.Lige præcis ideen med de 4 forskellige dimensioner gør, at dette spil hæver sig over den grå masse af actionspil. Udviklerne har helt bevidst valgt, at præsentere de 4 forskellige Spiderman (spidermænd? red.) forskelligt rent grafisk. Den klassiske Spiderman er i god gammeldags tegneseriestil, imens Spiderman Noir er holdt i Mørke og grå/brune toner, Spiderman 2099 er meget futuristisk tegnet og Ultimate Spiderman er tilbage i tegneseriestilen, dog i nogle mere industrielle omgivelser. Dette fungerer rigtig godt og giver en god afveksling i spillet. Man har også valgt at give hver enkelt Spiderman unikke evner, så man også der kan veksle og gribe spillet an på forskellige måder. De forskellige Spiderman-versioner har også fået hver sit stemmeskuespil, med hver sin stemme til følge. Dette er rigtig godt og viser, at man hos udviklerne har taget konceptet og spillet seriøst. En anden fed feature er et nærkampssystem, hvor man med de analoge pinde skal undvige slag og selv lave forskellige slagkombinationer i diverse Boss-fights. Især Spiderman Noir versionen tiltaler mig, da man her oftere skal snige sig ind på skurkene og overraske dem med sit spind(lidt ala takedowns i Batman: Arkham Asylum).


Spiderman – Shattered Dimensions er et rigtigt godt spil, som varmt kan anbefales. Især folk, som fx kunne lide Batman: Arkham Asylum, vil finde mange gode timer i dette spil. Især den grafiske forskel de 4 dimensioner imellem er jeg lidt vild med. Dette er en meget spændend måde at tilføje noget nyt og giver anderledes “dimensioner” til spillet. En ekstra bonus til spillet er desuden de mange challenges, som er i ens ?Web of Destiny?. Disse opfordrer spilleren, til at afprøve og gennemfører banerne på forskellige måder, for dermed at få låst op for flere upgrades og kampteknikker.Konklusion:
God styring, som er hurtig at lære. Flot grafik og godt stemmeskuespil, med et twist af god og sort humor. Et actionspil, som fortjener at blive spillet og som giver nogle gode timer foran maskinen.


Plus:
Forskellig grafik alt efter hvilken dimension du er i. God grafik og god styring. Tempofyldt.


Minus:
Lidt lineær historie, som ikke er dyb.


Karakter: 80 %


Udgiver: Activision
Ude nu til PS3, Xbox 360, Wii og Pc
Testet på PS3

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.