Forside Nyheder

Ny HTC One er lanceret


Så landede efterfølgeren til HTC One endelig.


Den hedder også One, men kan skelnes fra forgængeren på modelnummeret, der nu hedder M8.


Den nye One er en anelse større og tungere end sin forgænger, men så er skærmen til gengæld også skudt op på fem tommer. Der er dog ikke pillet ved pixel-antallet, så selv om man kan forvente samme farvedybde som den gamle One, er pixeldensiteten altså lavere.


Den formentlig største nyhed på den nye One er kameraet. Der er faktisk ikke lavet noget om i forhold til selve sensoren, der er stadig tale om en 4 megapixels sensor, der benytter sig af UltraPixel-teknologien, sådan at billederne kommer på linje med kameraer i lignende flagskibe fra konkurrenterne.


Men der er tilføjet endnu et kamera. Da spionfotos af den nye One blev lækket for nylig, var der mange spekulationer om, hvad det kamera skulle bruges til. Det ved vi nu, eftersom der er tale om et dybde-kamera i en opsætning, der minder lidt om Kinect-modulet til Xbox.


40% længere batterilevetid


Dybde-kameraet er dog ikke til for at fange dine bevægelser, som med Kinect. I stedet måler det i dybden for at kunne adskille objekter i billedet. Når den nye One har disse informationer ombord, kan den bedre skille baggrund fra forgrund i billedet, hvilket giver mulighed for at stille fokus efter billedet er taget med større nøjagtighed, eller skifte hele baggrunden ud, hvis man vil.


Frontkameraet er blevet opgraderet til 5 MP, men til gengæld har HTC skilt sig af med OIS-billedstabiliseringen.


Batterimæssigt har den nye One også fået et løft. Der sidder nu et 2600 mAh-batteri i telefonen, og selvom det kun er en opgradering på 300 mAh, mener HTC, at den nye One har 40% bedre batterilevetid end sin forgænger, hjulpet af noget god software. En anden god nyhed er, at HTC One nu har et slot til microSD-kort. Til gengæld skal du skifte dit SIM-kort ud, hvis du skal opgradere fra den gamle One til den nye. M8-modellen kører nemlig med nano-SIM.


Under motorhjelmen sidder der en 2,3 GHz Snapdragon 801-processor, som er en stor opgradering fra forgængeren. HTC har også tilføjet noget, de kalder en Motion Sensor Hub, der kan registrere bevægelser med telefonen uden at bruge CPU?en og dermed spare batteri. Det betyder blandt andet, at en særlig FitBit-app er lagt ind på telefonen fra starten, så du kan måle dine skridt direkte med telefonen og ikke behøver et armbånd.


Hvis man hader HTCs software, kan man købe den i en Google Play Edition, der kører med en ‘vanilla’ Android-version. Den skal man dog formentlig bestille hjem over nettet.


Vi har sat alle de nye specs ind på den nye HTC One herunder. Den kommer på gaden i Danmark 31/3 til 5.499 kroner. Skal du have en?


HTC ONE (M8)


2G Network: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900


3G Network: HSDPA 850 / 900 / 1900 / 2100


4G Network: LTE 800 / 900 / 1800 / 2600


SIM: Nano-SIM


Dimensioner: 146.4 x 70.6 x 9.4 mm


Vægt: 160 g


Skærm: Super LCD3 capacitive touchscreen, 16M colors, 1080 x 1920 pixels, 5.0 inches (441 ppi) – Corning Gorilla Glass 3


Brugerflade: HTC Sense UI v6


Lagerplads: Intern 16/32 GB, kan udvides med microSD, op til 128 GB


Trådløst: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Wi-Fi Direct, DLNA, Wi-Fi hotspot, Bluetooth v4.0 with A2DP, NFC, Infrarød port


Kamera, bag : 4 MP, 2688х1520 pixels (UltraPixel), dybdekamera, dual-LED flash, [email protected] video, [email protected] video, HDR


Kamera, front: 5 MP, [email protected] video, HDR


OS: Android OS, v4.4.2 (KitKat)


Chipset: Qualcomm MSM8974AB Snapdragon 801


CPU: Quad-core 2.3 GHz Krait 400


GPU: Adreno 330


Hukommelse: 2 GB


Farver: Gunmetal Gray, Glacial Silver, Amber Gold


Batteri: Li-Po 2600 mAh battery (ikke udskifteligt)


Stand-by: Op til 271 timer (2G) / 496 timer (3G)


Taletid: Op til 14 timer (2G) / 20 timer (3G)

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.