Forside Indhold og distribution Film

Statsadvokaten har fokus på pirat-streaming via Popcorn Time

-


Anklagemyndigheden har fokus på brug af pirat-biografer som Popcorn Time

 

Ulovlig streaming af ophavsretligt beskyttet materiale er et stigende problem. Anklagemyndighed og politiet har fokus på Popcorn Time.

Pirat-streaming via private hjemmesider er ifølge Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) et voksende problem. Det fortæller Anklagemyndigheden.

Som eksempel angives den globale streamingtjeneste Popcorn Time, som viser gratis film uden om den betalende branche, og som på kort tid er blevet mere populær end betalingskanalen Netflix i både Holland og Sverige.

“Ulovlig streaming af ophavsretligt beskyttet materiale er et stigende problem, som vi har fokus på. Vi ser i den forbindelse både mindre streamingtjenester som Whargarbl, der opstår i forskellige internet-fora, og de helt store streamingtjenester som Popcorn Time”, fortæller vicestatsadvokat i SØIK, Per Fiig, og fortsætter:

“Sagen mod Whargarbl viser, at anklagemyndigheden og domstolene betragter ulovlig streaming som alvorlig kriminalitet, der kan koste udbyderne en frihedsstraf”.

 

Samarbejde med Rigspolitiets Cybercrime Center

Nogle streamingtjenester gemmer sig bag snørklede it-tekniske konstruktioner, og derfor foregår politiets efterforskning ofte i et tæt samarbejde med Rigspolitiets Cybercrime Center NC3.

Centeret har den tekniske kapacitet og ekspertise til at følge og afdække it-tekniske spor, som altid afsættes, når nogen agerer på nettet.

“Der kan være mange grunde til, hvorfor nogle streamer ulovligt. Nogle personer gør det af ideologiske årsager – andre bare for at tjene penge. Men fælles for dem alle er, at det er ulovligt og en krænkelse af dem, som har rettighederne til de viste udsendelser”, fortæller senioranklager Dorte Frandsen, der til daglig er fagansvarlig for Immaterialretsområdet og Cybercrime hos SØIK, og hun fortsætter:

“Det gælder også DR’s rettigheder til at udsende egne tv-udsendelser. Selv om man gratis kan se DR, kan man ikke straffrit bare tage DR’s signal og selv udgive det”.

 

Se også: Ulovlig tv-streaming gav 60 dages fængsel 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.