Forside Nyheder

Næsten alle Android-smartphones har sikkerhedshuller

-

androidmalwareLangt størstedelen af Android-smartphones har problemer med sikkerheden.

Hele 87% af alle Android-smartphones har seriøse mangler, når det gælder lapning af sikkerhedshuller.

Annonce:

Og det er fabrikanternes skyld.

Det er i hvert fald konklusionen på et studie foretaget af University of Cambridge, finansieret af Google. Nu skulle man jo så tro, at Google ville have mindst interesse i at vise Android som sårbar overfor malware etc., men muligvis er strategien at forsøge at presse Samsung, LG, Sony, HTC og alle de andre Android-producenter til at opdatere deres software oftere.

Problemet er nemlig, at visse fabrikanter simpelthen er for langsomme til at sende sikkerheds-patches ud, og da forskerne undersøgte mere end 20.000 Android-telefoner, var der altså 87%, der manglede en eller flere patches, der kan lappe kendte sårbarheder.

Ikke så overraskende er Googles egne Nexus-telefoner de mest sikre – de får som regel alle Android-opdateringerne først. Blandt de Android-smartphones, der ikke er lavet af Google selv, er LGs smartphones på toppen, fulgt af Motorola og Samsung.

Du kan læse mere om undersøgelsen her.

Annonce:
Forrige artikelNy OnePlus-smartphone kan lande 29. oktober
Næste artikelApple taber patentsag
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.