Forside Baggrund

B&O BeoLink SmartHome: Det intelligente hjem med IoT

-
Bang & Olufsen BeoLink SmartHome integrerer hjemmets produkter
Bang & Olufsen BeoLink SmartHome integrerer hjemmets produkter

Home Automation: Med BeoLink SmartHome kan B&O-produkterne integreres med hjemmets produkter og IoT (Internet of Things).

På udstillingen Integrated Systems Europe (ISE) i Amsterdam præsenterer Bang & Olufsen nu deres seneste nyhed indenfor det intelligente hjem: BeoLink SmartHome.

BeoLink SmartHome gør det muligt at forbinde Bang & Olufsen produkter med andre teknologier i hjemmet og tilbyder fuld integration med teknologier fra nogle af de største aktører inden for integrerede løsninger til hjemmet som f.eks. Crestron, Control4 og Savant.

 

Åben og fleksibel

Det bygger på en åben og cloud-baserede arkitektur, der giver intuitive og fleksible muligheder for et Smart Home anno 2016.

“For os var nøgleordene åbenhed og fleksibilitet, da vi udviklede BeoLink SmartHome. Bang & Olufsen er globalt førende inden for innovative og smukke lyd- og billedoplevelser af høj kvalitet, og vores drøm har hele tiden været at integrere disse oplevelser med andre teknologiske løsninger i hjemmet gennem et simpelt cloud-baseret system. Og det er præcis det, BeoLink SmartHome gør”, fortæller adm.direktør i Bang & Olufsens, Tue Mantoni.

 

Fjernkontrol bliver fjern

En af Bang & Olufsens “signaturoplevelser” er, at en bruger kan betjene alle Bang & Olufsen TV- og lydsystemer og tredjepartsprodukter som f.eks. Apple TV, Blu-ray-afspillere og spillekonsoller med én smuk og intuitiv Bang & Olufsen fjernbetjening.

Disse oplevelser udvides nu yderligere med BeoLink SmartHome, hvor en lang række teknologier kan integreres via en sikker cloud-baseret forbindelse, der gør det muligt at betjene hundredvis af tredjepartsenheder og Home Automation-systemer på en enkel og intuitiv måde.

 

Internet of Things

IoT – Internet of Things – er nøgleord i de nye muligheder for det intelligente hjem.

“IoT er en katalysator for at skabe intelligente integrerede oplevelser i hjemmet, og med BeoLink SmartHome skaber vi fremtidens hjem”, fortæller Tue Mantoni og fortsætter:

“BeoLink SmartHome gør det muligt for brugeren at styre lys, gardiner, rumtemperatur, alarmsystemer og anden hverdagsteknologi i hjemmet på den enkle og intuitive måde, som Bang & Olufsen er kendt for”.

 

If This Then That

B&O fortæller at de er blandt de første producenter af AV-udstyr til at tilbyde en IFTTT-kompatibel kanal i IoT-verdenen.

IFTTT (en forkortelse for “If This Then That”) gør det muligt for brugerne at lave kæder af enkle betingelsesbaserede kommandoer.

“IFTTT giver Bang & Olufsens kunder intelligente og fleksible løsninger, så de kan programmere deres hjem og kombinere produkter og serviceydelser, som hidtil ikke har været direkte forbundet med hinanden”, forklarer Brian Bjørn Hansen, som står i spidsen for Bang & Olufsen System Solutions.

Eksempler på dette kan være:

“Om morgenen skal lysene tændes i soveværelset, og der skal spilles musik fra en prædefineret playliste på dit BeoSound 35” eller “Send en SMS, der slukker for alle dine BeoLink produkter, så børnene laver lektier i stedet for at se TV.”

 

30 års erfaring tages skridtet videre

B&O har 30 års erfaring med systemintegration i den “analoge verden” og med BeoLink SmartHome rykker de nu over i IoT-verdenen.

Opsætningen og konfiguration er blevet radikalt forenklet i BeoLink SmartHome.

Bang & Olufsen Real-time Configuration Tool er præinstalleret med mange IoT-drivere og baseret på en enkel grafisk brugerflade, så det reelt set ikke længere er nødvendigt at kode i forbindelse med Home Automation-programmering.

Så det der før tog flere dage, tager nu kun nogle få timer – og systemet er meget lettere at sætte op, modificere og opdatere end andre tilsvarende systemer, lyder det fra B&O.

 

Pris og tilgængelighed

For at komme i gang med BeoLink SmartHome skal der installeres en BeoLink Gateway i hjemmet.

Den fås hos autoriserede Bang & Olufsen forhandlere og koster kr. 9.995,-

 

Annonce