Forside Indhold og distribution Musik

Hovedtelefon-producenter trækker på skuldrene over Apple-beslutning

-

sennheiserDe store hovedtelefon-producenter er ikke nødvendigvis skræmte over Apples beslutning over at droppe hovedtelefon-stikket i iPhone 7.

I hvert fald ikke offentligt, hvilket jo nok er forventeligt. De har også haft tid til at forberede sig, eftersom hovedtelefon-stikkets forsvinden har været diskuteret længe før, Apple tog sin beslutning. Og man skal jo også huske, at der var musikafspillere i mobiltelefoner før der var hovedtelefonstik, så det er ikke ligefrem nyt, at man skal bruge adaptere, hvis man gerne vil lytte til musik med ’almindelige’ hovedtelefoner på sin mobil.

The Verge har samlet en række reaktioner på det manglende hovedtelefonstik i iPhone 7 fra store og mindre producenter af hovedtelefoner. Især dem fra Sennheiser og Audio-Technica stikker ud. Mest fordi de to lydgiganter rent faktisk reagerer med en kommentar på Apples beslutning, selvom selve kommentarerne minder om skuldertræk.

De to topchefer fra familiedrevne Sennheiser, Daniel og Andreas Sennheiser, er kommet med en fælles udtalelse, hvor de blandt andet siger, at ”Sennheiser har set mange forskellige stik-standarder komme og gå over årene. Lyd-forbindelser er altid i konstant udvikling.” De to Sennheiser-brødre fortsætter med at pege på de mange muligheder i digitale forbindelses-stik såsom Apples Lightning-stik, såsom 3D-lyd.

Audio-Technicas marketingsdirektør, Robert Morgan-Males, peger på at Audio-Technica allerede har trådløse satsninger i gang: ”Vi fortsætter med at tilbyde Bluetooth-produkter som SR5BT, der har 38 timers batterilevetid (og et medfølgende kabel i æsken)”. Han kan dog ikke nære sig for at stikke lidt til Apple:

”Det faktum, at Apple giver folk en adapter med i æsken, betyder at folk stadig har et frit valg til at benytte de kvalitetshovedtelefoner, de ønsker. Også selvom adapteren er endnu en ting, der kan blive væk”.

Annonce