Forside Indhold og distribution Film

Briterne fokuserer på KODI-bokse i piratjagt

-

Kodi

I Storbritanien er færdiginstallerede KODI-bokse blevet et mål i jagten på pirater.

Selvom et KODI kan benyttes fuldt ud lovligt, som husets mediecenter, så kan det i ‘fuld konfiguration’ også fungere som piratboks, til at hente, se eller streame film- og tv-serier ulovligt.

Det har fået den britiske regering til at fokusere indsatsen mod pirater omkring de færdiginstallerede KODI-bokse, klar til ulovlig anvendelse. Det skriver BBC.

Rettighedsorganisationen FACT (Federation Against Copyright Theft) har derfor rettet halvdelen af deres efterforskningskræfter mod denne type af streamingbokse med piratsoftware på.

“Vi er opmærksomme på at set-top-bokse, der i sig selv er lovlige, ofte tilpasses af kriminelle til ulovligt at modtage tv-kanaler, der er beskyttet af ophavsrettigheder”, fortæller talsmand for den britiske regerings afdeling for beskyttelse af ophavsrettigheder, Intellectual Property Office (IPO), til BBC, og fortsætter:

“Regeringen arbejder med sine partnere i branchen, og med politiet over hele landet, målrettet mod kriminelle der ser en profit på dette område.

Myndighederne vil nu have retten til at efterprøve om salg af KODI-bokse med piratsoftware på er lovligt, og har indledt en sag mod en forhandler fra Middlesborough.

 

Se også

KODI prøver at distancere sig fra piraterne

KODI mediacenter klar med boks til Raspberry Pi

 

Annonce