Forside Baggrund

EU roaming: Prisstigning på abonnementerne undersøges

-
Foto: recordere.dk

Mere fri roaming gav prisstigning på en række mobilabonnementer. Nu vil styrelse undersøge om der er hold i den begrundelse.

Efter de nye regler om mere fri roaming indenfor EU er trådt i kraft, der har flere mobilselskaber valgt at sætte priserne op.

Men det kan være lovligt. Teleselskaberne skal kunne dokumentere at dette ikke blot handler om at hente flere penge hos kunderne, altså at de har/får den øgede udgift der berettiger højere priser.

Annonce:

Derfor vil øverste myndighed på området, Energistyrelsen, nu granske teleselskaberne. Det skriver Berlingske Business.

Energistyrelsen har valgt at fokusere på 18 af de i alt 69 mobilselskaber der opererer i Danmark til denne undersøgelse.

“Vi har udvalgt de 18 selskaber på baggrund af deres markedsandel, af modtagne klager, af deres prispres på mobilmarkedet og nogle tilfældigt udvalgte. De første breve om en god forklaring blev sendt i sidste uge. Vi koncentrerer os ikke kun om de større selskaber, men de største selskaber er typisk dem, vi har modtaget flest klager over”, forklarer Jakob Juul, kontorchef i Energistyrelsen, til Berlingske Business.

Hvis det viser sig at der er opkræves for meget for abonnementet skal pengene tilbagebetales til kunderne og priserne ned igen.

Så det styrelsen undersøger er om teleselskaberne tager mere for brug af abonnementet til brug indenfor EU end et tilsvarende abonnement til brug i Danmark.

 

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.