Forside Nyheder

Snart kan Alexa og Cortana snakke sammen

-

Med mindst fem forskellige virtuelle assistenter derude fra de store selskaber (og en del små), kunne man godt forestille sig, at der var en slags formatkrig under opsejling.

Men mindst to af udbyderne af virtuelle assistenter arbejder nu på at forhindre dette. Det er Microsoft og Amazon, der har besluttet sig for at lade deres to meget udbredte assistenter snakke sammen.

Alexa og Cortana kommer simpelthen til at kunne integrere sig med hinanden. Ifølge New York Times begyndte de to firmaer allerede at arbejde på sagen for et år siden, hvor Amazons Jeff Bezos foreslog integrationen til Microsofts Satya Nadella.

Idéen er på sigt, at Alexa skal kunne bruge Cortanas dybe integration med Microsofts andre produkter, såsom Office, mens Cortana får adgang til Alexas mange integrationer med resten af verden.

Ifølge Engadget bliver det noget med, at man spørger Cortana om at åbne Alexa og vice versa. Hvordan det virker i praksis, finder vi ud af senere på året, når integrationen begynder. For danskere kan det betyde, at de får adgang til Alexa via Cortana på Windows 10 (Cortana på iOS og Android kommer senere), før Amazons Echo-højttalere overhovedet er kommet til salg i landet.

Annonce