Forside Produkter Computere

Særlig ‘Kill-switch’ kan aflåse nye Macs efter uautoriseret reparation

-
Foto på skærm: Shutterstock.com. Illustration: recordere.dk

Apple nye softwarelås kan aflåse en nyere Mac der er blevet repareret på et uautoriseret værksted.

Snart kan det være slut med at få en MacBook Pro eller iMac Pro repareret på en uaftoriseret værksted, ihvertfald hvis Apple vælger at aktivere den nye softwarelås de netop har orienteret deres autoriserede værksteder om.

Efter endt reparation skal værkstedet køre en særlig diagnostisering, for at tjekke at computeren fungerer korrekt.

Annonce:

Apple advarer nu værkstederne om at køres denne software ikke, “vil det resultere i et inoperativt system og en ufuldstændig reparation”. Det står i en intern vejledning udsendt til Apples butikker og Apples autoriserede service-udbydere. Det skriver Motherboard.

At en computer får en fejl kan være en gene i hverdagen, men med dette skridt vil Apple sikre at deres kunder får en så god oplevelse som muligt, ved at sikre at Mac’en er tjekket og klarmeldt af den særlige software, inden tilbagelevering til kunden.

 

Rammer uautoriserede værksteder

Dette vil dog ramme de uautoriserede værksteder der – sammen med deres kunder – kommer til at stå med sorteper. For Apple udleverer kun diagnostisering-softwaren til deres autoriserede værksteder.

Forsøger et uautoriseret værksted alligevel at reparere Mac’erne, kan det altså resultere i at de bliver ubrugelige bagefter, fordi operativsystemet forbliver aflåst.

Softwaren der skal køres efter visse typer af reparationer (se nedenfor) hedder ‘Apple Service Toolkit 2’.

 

MacBook Pro fra 2018

 

Disse Macs er omfattet

Det er de seneste Mac-computere med den særlige T2 sikkerhedschip indbygget som vil kunne låses på denne måde.

P.t. drejer det sig om MacBook Pro fra 2018 samt iMac Pro.

Softwarelåsen kan træde i funktion efter reparationer af MacBook Pro der omfatter udskiftning af display, motherboard (logic board), top-delen med keyboard, touchpad samt Touch ID.

På iMac Pro kan den træde i funktion efter udskiftning af motherboard (logic board) eller flash memory.

 

Ikke aktivt endnu

iFixit har afprøvet det og de fandt at Apples nye ‘kill switch’ endnu ikke er aktiv. De købte en 2018-model af en 13″ MacBook Pro med Touchbar, og forsøgte på flere måder at efterligne en uautoriseret reparation, men uden at Mac’en blev aflåst bagefter.

Så de konkluderer, at den særlige foranstaltning som Apple informerede deres autoriserede serviceværksteder i sidste måned, endnu ikke er aktiv.

Hvorvidt Apples nye Mac-lås også er forberedt til produkter solgt indenfor EU er endnu uvist.

 

Annonce:
Forrige artikelAvis: Facebook vil bygge danmarks største datacenter ved Esbjerg
Næste artikelTV 2: Play i fokus nu, forbedringer på vej
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.