Forside Produkter Mobil

Farvel kamerahak – goddag kamerahul

-

Det ser ud som kamerahakkets karriere på vores smartphone-skærme bliver kortvarig.

Smartphone-producenterne er allerede igang med at planlægge et alternativ, der bliver et cirkulært hul i stedet for den bræmme, der lige nu dominerer toppen af langt de fleste smartphones-flagskibsmodeller.

Annonce:

Således har Huawei nu bekræftet, at de er på vej med et design (måske allerede 3. december), der anvender et hul i stedet for et kamerahak, og Samsung mere end antydede, at noget sådant var på vej til deres smartphones under SDC for et par uger siden.

På nogle smartphones har der allerede været noget, der ligner. En af de første skærm-til-kanten-smartphones, PH-1 fra Essential, havde en slags halv-oval i stedet for en bræmme, og på OnePlus 6T er kamerahakket en blød, lille kurve.

Men en decideret, fritstående cirkel til kameraet er nyt. Ikke desto mindre er det præcis det, som Huawei sandsynligvis vil putte på en af deres topmodeller næste år, måske allerede til MWC.

Samsung er også klar med et hul

Det ved vi, fordi der lige nu cirkulerer et billede på kinesiske sociale medier, der viser et smartphone-design uden kamerahak, men hvor frontkameraet sidder lidt ude til venstre i skærmen. Huawei har bekræftet overfor The Verge, at billedet er ægte, og at de vil fortælle mere om det ved en event 3. december. Du kan se hele billedet nedenfor.

Det rejser nogle spørgsmål omkring, hvad Huawei vil gøre med de navigations-funktioner, der sidder netop på det sted på skærmen. Det er for eksempel lige der der, mange mobil-optimerede websites og apps har placeret deres ”burger”-knap til udvidelse af en menu.

Alligevel ser det ud som om, det kan blive et udbredt design. Samsung er nemlig angiveligt også på vej med noget lignende. Under keynoten på Samsung Developer Conference viste de nye smartphone-skærmkoncepter frem, inklusive et kantløst design med et kamerahul, som firmaet kaldte for ”Infinity-O”.

Den samme bruger, der lækkede Huawei-billedet til det kinesiske, sociale med Weibo, har nu også lækket et billede af en skærmfront på Twitter. Denne skulle tilhøre Samsungs Infinity-O-skærm og tilhøre en kommende model, der hedder A8S, en telefon, der muligvis allerede kommer på gaden til januar.

2019 kan altså allerede blive året, hvor vi kommer til at se en del alternativer til kamerahakket, og med tiden kan det formentlig helt forsvinde.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.