Forside Nyheder

Snart får Wear OS-ure bedre batterilevetid

-

Der hersker ikke meget tvivl om at det største problem med smarture er, at der ikke er plads til et ret stort batteri på håndleddet.

Såvel Wear OS-urmagerne som Apple og Samsung kæmper for at presse mere tid ind mellem opladningerne, især fordi dette hænger sammen med, hvordan uret fremstår helt generelt. Nogle smarturs-ejere er bedøvende ligeglade med, at der er sort skærm, når de ikke ser på uret.

Annonce:

Men før smarture kan blive et rigtigt mainstream-produkt, skal de formentlig i højere grad ligne analoge ure, der jo også er et spørgsmål om personlig stil og mode. Og urskiven på almindelige ure bliver jo ikke pludselig sort, når brugeren ikke kigger.

Derfor arbejdes der langsomt henimod at få batterilevetiden på smarture til at være så god, at displayet kan være tændt hele tiden, uden at uret dør efter 6-8 timer.

At det er en prioritet blandt smarturs-magerne kan ses på Googles seneste tiltag. I løbet af de kommende måneder vil Google rulle ’System Version: H’ af Wear OS ud. Den primære nyhed i denne version er netop en forbedring af batterilevetiden.

Går i dyb dvale efter inaktivitet

Hvis du for eksempel har taget uret af, mens du er en tur i svømmehallen, bruger Wear OS urets sensorer til at registrere, at det ikke længere befinder sig noget sted på kroppen. Når uret ikke har registreret kropsaktivitet i 30 minutter, går det i dyb dvale for at spare batteri.

En forbedret ’Battery Saver’-tilstand bliver nu også aktiveret automatisk, når der er mindre end 10% tilbage på batteriet. I denne tilstand kan uret stadig vise klokken, men intet andet. På den måde kan urets primære funktion strækkes lidt længere, selv om det er ved at løbe tør for strøm.

Sjovt nok indeholder opdateringen også en ny ’Smart App Resume’-funktion, der gør det nemmere at fortsætte, hvor du slap, når en app-aktivitet bliver afbrudt af en eller anden grund. Det er ellers normalt sådan noget, der tærer på batteriet. Det bliver også nemmere at slukke for uret. Fremover skal knappen på Wear OS-uret bare holdes inde og så skal man trykke på det ’Power Off’-ikon, der dukker op. Som det er nu, bliver man også spurgt om man nu er HELT sikker på, at man gerne vil slukke.

I deres beskrivelse af opdateringen tager Google dog de normale forbehold: Det er ikke sikkert, at alle Wear OS-ure kan understøtte den nye opdatering, visse funktioner kan være en smule anderledes afhængig af producenten og alle får ikke opdateringen samtidig.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.