Forside Baggrund

Philips Hue: Ikke en fejl at udendørssensor dæmper lyset i 30 sek.

-

Redaktionel kommentar

Philips Hue outdoor sensor fik kritik i vores anmeldelse for uhensigtsmæssig dæmpning af lyset, men det er ikke en fejl fortæller selskabet bag.

I vores test af den nye udendørs bevægelsessensor til Philips Hue, der fortalte vi om en “opførsel” som jeg (anmelder) fandt besynderlig.

Annonce:

Hvis man benytter den indstilling til sensoren, hvor lyset vender tilbage til seneste anvendte niveauer og farve efter endt bevægelse, så dæmpes lyset i 30 sekunder.

Det fungerer på denne måde:

Der registreres bevægelse og valgt aktivitet starter hvorefter der tændes lys i de valgte grupper. Disse grupper kan være både udendørs og indendørs.

Efter den fastsatte tid, efter seneste registrerede bevægelse, der vender lyset tilbage normal, som med denne sensor kan indstilles til at være enten 1) lys slukket, 2) lys uændret eller 3) senest anvendte lys (før bevægelse).

Men før lyset vender tilbage til den indstillede ‘normal’ der dæmpes det til et meget lavt niveau i 30 sekunder.

 

Generende ved styring af indendørs grupper af lys

Er det udendørs er det fint nok, men hvis der er tilknyttet indendørs grupper af lys så er det yderst generende, når man er hjemme og bruger lyset.

Det kan jo være flere gange på en aften at der registreres bevægelse udenfor, særligt hvis sensoren benyttes i bymæssig bebyggelse hvor der er kort afstand til fortov, stier og naboer.

Hver gang vil lyset i de tilknyttede grupper dæmpes i 30 sekunder efter endt bevægelse.

Philips Hue reklamerer selv med at denne nye udendørssensor kan benyttes til at skræmme ubudne gæster væk.

Scare away anyone trespassing”, skriver de i seneste app, som mulig anvendelse af Outdoor Sensor, men kan det ikke også skræmme potentielle kunder væk hvis de føler at det er lyset der tager magten, fremfor at de er i kontrol?

 

Philips Hue: Ikke en fejl

Signify (tidl. Philips Lightning), selskabet der står bag Philips Hue, har tjekket op på det og forklarer at det er sådan at sensoren er designet.

Det er med andre ord ikke en fejl, men sådan at det er tænkt til at virke. Teamet bag Philips Hue forklarer at det er en form for “advarsel” der signalerer at nu skifter lyset snart igen – til det der nu er valgt at der skal vendes tilbage til.

Desværre betyder det at vi her fra redaktionen ikke længere kan anbefale Philips Hue outdoor sensor til styring af indendørs lys, hvis det er lysgrupper i opholdsrum der ønsket styret.

Brug istedet sensoren til styring af udendørs lys eller lys i entre mv. hvor det ikke generer at lyset dæmpes ned i 30 sekunder fra tid til anden.

Læs anmeldelsen af Philips Hue outdoor sensor her

 

Annonce:
Forrige artikelUPS: Oister plankede konkurrents tekst men glemte…
Næste artikelForhøret: Viaplay samler dansk stjernecast til ny serie
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.