Forside Nyheder

TCL gør klar til en fremtid med foldbare telefoner

-
Foto: TCL Communication

Vi kender mest TCL for at lave tv-modeller i fornuftig kvalitet til en lige så fornuftig pris.

Men det kinesiske firma ser nu ud til at gøre klar til at skrue op for deres smartphone-ambitioner og vil fokusere dem på deres ekspertise: Skærme. Nærmere betegnet foldbare skærme. Det har CNET konkluderet, efter at have fundet såvel produkt-designs som patentansøgninger fra TCL.

Annonce:

Foldelige telefoner er ubetinget den største innovationstrend i smartphone-designs lige nu. Vi forventer at se Samsungs bud på et en reel, foldbar massemarkeds-phablet i næste uge ved firmaets ’Unpacked’-event. Og de er ikke engang de første til at lancere en sådan.

TCL har allerede meddelt, at de forventer at komme med en foldbar telefon i 2020, men det er der så mange firmaer, der har meldt ud (undtagen LG, der netop har udmeldt det modsatte, i hvert fald når det gælder de umiddelbare planer). Det er dog værd at tage med, at TCL ejer to smartphone-brands, der tidligere har været ret store: Blackberry og Alcatel. Måske bliver det under et af disse, at fremtidsplanerne realiseres.

Smartphone-armbånd

Konceptbilledet ovenfor kommer fra TCL, og firmaet tænker tilsyneladende i flere forskellige foldbare smartphone-formater. Her er både det samme lommebogs-format, som Samsung forventes at lancere på onsdag, men også et bud på en klaptelefon, der spås en renæssance, når de foldbare skærme bryder igennem for alvor.

Mest interessant er dog måske nok det armbånds-format, som ses helt ude til højre, samt i patent-illustrationen nedenfor. Det er ikke første gang, et sådant format er blevet koblet med smartphones-koncepter. Men i denne version ser en sådan smartphone temmelig realistisk ud.

Hvis et sådant armbåndskoncept kan fungere fornuftigt, kan det repræsentere en sammensmeltning af smartphone- og smarturskategorien, men brugeroplevelsen kan vi naturligvis først vurdere, når vi har et reelt produkt at tage stilling til.

Det sidste er vigtigt i denne sammenhæng. Der er som nævnt kun tale om et konceptbillede, og langt størstedelen af patenter bliver aldrig til reelle produkter. Det er dog alligevel interessant, at en så stor spiller som TCL ser muligheder i smartphones med foldbare skærme. Det tyder på en forventning om at den nuværende afmatning i smartphone-salget måske ikke varer evigt.

Annonce:
Forrige artikelLG står over: Vi lancerer ingen foldbar smartphone
Næste artikelOiSTER starter priskrig på firmatelefoni
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.