Forside Produkter Mobil

Endnu en foldbar model kan være på vej fra Samsung i år

-
Sådan forestiller semipro-designerne hos TechConfiguration sig, at en foldbar klaptelefon fra Samsung kan se ud. (Konceptillustration: TechConfiguration)

Samsung har lært at smede, mens jernet er varmt.

I hvert fald, hvis man skal tro nye informationer, som Bloomberg har fået fingre i. Deres kilder siger nemlig, at Samsung allerede planlægger lanceringen af to nye, foldbare smartphones. Og den ene kan allerede dukke op sidst på året.

Annonce:

Hvis den ikke kommer på det tidspunkt, bliver det tidligt næste år, og derefter vil endnu en ny foldbar telefon blive lanceret. Det sidste er måske ikke nogen større overraskelse, da dette jo så vil falde sammen med det tidspunkt, hvor Galaxy Fold skal have en opdatering eller en afløser.

Det interessante er dog, at begge smartphones angiveligt bliver i et andet format end Fold. Ikke fordi Fold-formatet opgives, men formentlig snarere fordi, Samsung følger deres strategi med at have noget på hylden, der kan konkurrere med stort set alle deres konkurrenters produkter i forskellige former.

Som følge heraf vil den førstkommende smartphone ifølge Bloombergs kilder blive en klaptelefon á la den, som Motorola forventes at lancere senere i år. Det rygtes at sidstnævnte bliver en variation over Motorolas mest populære telefon-design nogensinde, V3 RAZR, men med en inderside, der udelukkende består af en skærm, der så foldes på midten, når telefonen lukkes sammen.

Flere slags folder

Den anden model, som Samsung forventes at lancere i 2020 er, som nogle måske allerede har gættet, et svar på Huaweis Mate X. Altså en smartphone, der ikke har den foldbare skærm på indersiden, men på ydersiden, og hvor begge sider af telefonen altså består af skærm når den er foldet sammen.

Eftersom der ikke er nogle meldinger om at Fold-formatet droppes, kan vi altså forvente et helt sortiment af forskellige folde-variationer i Samsungs produktportefølje. Et tredje format, bestående af tre skærme og to foldepunkter, der foldes sammen som et Z, er også blevet præsenteret på konceptplan af flere firmaer, og det skal blive interessant at se, om Samsung også følger top på dette.

Der går i øvrigt også rygter om at Samsung planlægger en dedikeret service til foldbare telefoner, hvor de gratis udskifter skærmen, hvis skærmen begynder at vise tegn på slid i form af ”patina”, der hvor skærmen foldes. Samsung har sagt, at skærmen kan holde til mindst 200.000 foldninger, men i følge disse rygter forbereder Samsung sig på at udskifte skærmene allerede efter 10.000 foldninger, eftersom slidtegn allerede kan begynde at vise sig på det tidspunkt.

Et tredje og noget løsere rygte – men dog hverken urealistisk eller uventet – kommer fra det koreanske elektronikbranchesite ETnews, der melder, at Samsung allerede er begyndt at tilbyde Apple og Google deres foldbare skærmteknologier. Det bliver Apples medstifter, Steve Wozniak, sikkert glad for at høre.

Annonce:
Forrige artikelCorning arbejder på bøjeligt glas til foldbare skærme
Næste artikelXbox One S dropper Blu-ray-drevet (rygte)
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.