Forside * Nyheder

Motorola bekræfter foldbar telefon – er det en ny RAZR?

-

Blandt de smartphone-producenter, der er blevet sat i forbindelse med rygter om foldbare telefoner, er Motorola en af de mest spændende.

Det skyldes ikke mindst, at der i januar dukkede en patentansøgning op med en V3 RAZR-lignende klaptelefon, hvor hele indersiden er en foldbar skærm. Mange havde håbet at se en model lanceret i forbindelse med MWC, fordi rygterne sagde, at den ville komme i slutningen af februar. Men det er ikke blevet tilfældet.

Annonce:

Dog har Motorola nu bekræftet, at de arbejder på en foldbar telefon, og de har næsten også bekræftet, at der er tale om den ovenstående klap-model. Det Lenovo-ejede firmas VP of Global Product, Dan Dery har i et interview med Engadget sluppet nogle detaljer løs, der giver fans af den gamle RAZR-model håb.

”Vi begyndte at arbejde på foldbare telefoner for længe siden og har været igennem en række versioner”, siger Dery. Og selv om den pågældende model ikke var at finde på MWC, tyder meget på at vi ikke skal vente alt for længe på at se den.

”Vi har ikke tænkt os at komme på markedet meget senere end alle de andre”, siger Dery til Engadget. Taget i betragtning, at Galaxy Fold kommer til april og Huaweis Mate X er sat til at dukke op til sommer, skal vi næppe vente et helt år, før vi får Motorolas foldbare at se.

Skærm på ydersiden ”beynder at dø den første dag”

Dery afslørede ikke ret meget om firmaets kommende foldbare smartphone helt generelt, men enkelt detalje peger kraftigt i retning af, at det bliver en slags RAZR-model, vi kommer til at se. Han bekræftede nemlig, at Motorola ikke kommer til at gå Huawei Mate X-vejen, hvor skærmen foldes på ydersiden.

”Vi har testet en lignende konfiguration med en OLED-skærm bag en plastikfilm. Problemet er at du rammer skærmen med dine negle og det giver små ridser, hvilket overordnet set gør skærmens levetid kortere. Skærmen begynder at dø allerede den første dag, du bruger den. Men den er rigtig flot den første dag.”

Dery ville ikke afsløre noget om Motorolas konkrete planer for et alternativ til Mate X-konfigurationen, men sagde dog at det ikke var firmaets ”intention at putte skærmen på ydersiden. Med alle ridseproblemerne får du et produkt, der meget hurtigt bliver ubrugeligt”. Skærmen må derfor skulle sidde på indersiden, beskyttet af en skal, der kan foldes….eller med andre ord, noget der svarer til det RAZR-agtige-design, som det ovennævnte patent præsenterer.

Dery bekræftede også overfor Engadget, at Motorola i lighed med en række kinesiske smartphone-producenter kigger på et Z-hængsel-design til andre modeller end den ovenfor nævnte. Det er et design, hvor telefonen folder to gange i sammenklappet tilstand, men kan strækkes ud til en meget bred skærm.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.