Forside Indhold og distribution Film

George Lucas var gæsteinstruktør på ’Game of Thrones’-sæsonpremiere

-

Båndene mellem ’Game of Thrones’ og ’Star Wars’-universerne er lige blevet en anelse tættere.

Efter en ultrapopulær sæsonpremiere, der lagde HBOs servere ned flere steder i verden, herunder Danmark, kan selskabet nu fejre en ellers succesrig affyring af den populære, episke serie.

Annonce:

Det viser sig dog, at instruktøren David Nutter, der har instrueret halvdelen af den sidste sæsons afsnit, fik hjælp fra en uventet kant, når det gjaldt sæsonpremieren. Selveste ’Star Wars’-skaberen George Lucas smuttede nemlig lige ind forbi optagelserne.

Det kan man se i en 17-minutter lang video, der går bag om optagelserne, som HBO nu har lagt på YouTube. Her fortæller David Nutter om, hvordan Lucas satte sig ved siden af ham og kiggede med på scener mellem Jon Snow og Daenerys Targaryen, spillet af Kit Harington og Emilia Clarke.

Nutter bad derefter Lucas om at give de to skuespillere personinstruktion, hvilket vi får et lille glimt af i den nye video. Her kan man se Lucas rose de to skuespillere, men det er åbenbart primært Emilia Clarke, som Lucas var interesseret i at hive en bedre præstation ud af.

Til Kit Harington siger han nemlig, at der ikke rigtig var noget at rette: ”Ingen instruktioner til dig”, lyder meldingen. Lucas følger derefter spøgefuldt og sarkastisk op med ”Jeg er ligeglad med dig. Jeg er ligeglad med, hvad der sker med dig.”

Broer mellem serierne

En af seriens skabere og producere, David Benioff, fortæller, at han først troede, det var en vits, da George Lucas meldte sin ankomst. Men pludselig stod skaberen af ’Star Wars’-universet alligevel der på settet, og pludselig blev han ”spændt og nervøs, fordi…det er George Lucas!”

Normalt er der ret langt fra middelalder-magien og fantasy-universet i ’Game of Thrones’ til sammenstødet mellem teknologisk krigsførelse og gamle, asiatisk-inspirerede, filosofiske krigertraditioner i ’Star Wars’

Men begge universer benytter sig naturligvis af de samme, helte-episke fortælleteknikker og narrative forløb, hvilket blandt andet har ført til, at der er blevet bygget et antal broer mellem universerne. F.eks. har Emilia Clarke krydset over til ’Star Wars’-universet med sin store birolle i ’Solo: A Star Wars Story’.

Den helt store sammenkædning er dog, at ’Game of Thrones’-skaberne David Benioff og D.B. Weiss skal udvikle og producere en række ’Star Wars’-film. Det arbejde er formentlig netop blevet påbegyndt for alvor, nu hvor det gode skib ’Game of Thrones’ er sat ud på sin sidste sejlads.

David Benioff indrømmer da også i videoen, at hele hans karriere som historiefortæller begyndte med George Lucas, og at det derfor var noget særligt for ham, da Lucas kom forbi optagelserne: ”De tidligeste minder jeg har fra min barndom er at sidde og hamre to Stormtrooper-figurer mod hinanden”.

George Lucas dukker op cirka fire minutter inde i videoen.

 

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.