Forside Nyheder

Amazon lancerer 20 nye Fire TV-enheder

-
OBS – dette er den gamle udgave af Cube – vi venter stadig på at se den nye.

Amazon satser benhårdt på at blive en etableret del af dit underholdnings-økosystem.

Sidste år lancerede de en mindre skov af Alexa-styrede enheder i Echo-serien, og i år gør de noget lignende. Men denne gang handler det om Fire TV-enheder, der både kommer med Amazon-logoet og tredjeparts-navne udenpå.

Annonce:

Flere af de nye devices er blevet annonceret under Amazons IFA-pressekonference, som de netop har afsluttet. I alt har Amazon 20 nye devices med Fire TV klar på tværs af USA og Europa, men ved pressekonferencen holdt de sig til hovednyhederne.

Den største nyhed blandt Amazons egne produkter er en opdateret version af Cube, den kombinerede streamingboks og Alexa-højttaler. Den har fået en opgraderet CPU, der nu har seks kerner, og dermed også kapacitet nok til at håndtere 4K og Dolby Vision HDR i op til 60fps.

Den ny processor skulle være dobbelt så hurtig som i den gamle Cube, men stemmekommandoer kan eksekveres op til fire gange så hurtigt som før. Det skyldes at Cube nu lagrer visse kommandoer lokalt, og derfor ikke skal op i skyen for at hente rutiner, der startes med stemmekommandoer.

Den nye Cube skulle også være bedre til at høre kommandoer der gives fra større afstande, og dens indbyggede IR-blaster skulle også være blevet forbedret, og den kan nu også understøtte HDMI-CEC. Den vil kunne købes i både den britiske og den tyske Amazon-butik med levering fra 10. oktober og forudbestilles fra senere i aften. Forvent en pris på omkring 120 Euro.

Anker og Alexa i parløb

Når det gælder tredjeparts-produkterne, så er det mest spændende nok en ny soundbar fra producenten Anker, som vi ellers kender bedst fra powerbanks og andet tilbehør. Den nye soundbar hedder Nebula, har en Fire TV indbygget og kan altså gøre det ud for både streamingboks og højttaler.

Ankers Nebula-soundbar med Fire TV og Alexa indbygget.

Det er småt med detaljerne, men fra hvad vi ved lige nu, har understøtter den 4K og kan håndtere Dolby Vision via pass-thru. Du kan naturligvis styre både soundbarens og andre smarthjems-enheder via den udgave af Alexa-assistenten, der er indbygget. Den er primært til salg i Storbritannien, hvor den koster 180 pund. Den er klar til levering 21. november, men forsalget er startet.

Endelig er der en række tv’er, der kommer med Fire TV indbygget, fra mærker som JVC og Toshiba, der ligger i den billige ende, hvis du kan finde dem på nettet. Men der er en enkelt tv-model med indbygget Fire TV, rettet mod det tyske market, der er lidt mere interessant, fordi det er et OLED-tv.

Det kommer fra Grundig, der kan levere både en 55-tommers og en 65-tommers-version. De starter ved 1.200 Euro, og hvis du vil have stemmekontrol med, starter de i stedet ved 1.300 Euro. TV’et kan forudbestilles fra den tyske Amazon-butik fra senere i aften.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.