Forside Nyheder

Disse DR-kanaler lukker per 31/12

-
DR Byen. Foto: recordere.dk

Sparekniven rammer snart DR-kanalerne, med lukninger og omlægninger.

DR skal spare. Politikerne har valgt at tildele færre penge til mediehuset, og snart begynder vi for alvor at se resultaterne på skærmen eller i radioen.

Lige om lidt. Det vil sige med året udgang, sker der en række lukninger og omlægninger.

Det er dog ikke det hele der er et resultat af besparelserne, for DR benytter samtidig lejligheden til at ryste posen, og ændre på hvad der er i kataloget og hvor indholdet kan ses/høres. Eksempelvis flytter mere indhold over på streaming.

Annonce:

Omlægningerne betyder at antallet af lineære TV-kanaler fra DR halveres, fra i dag 6 til fremover 3. En enkelt radiokanal lukker, mens to andre fortsat er i farezonen.

Oprindelig stod radiokanalerne P6 Beat, P7 Mix og P8 Jazz til lukning per 31/12 i år. Men politikerne fandt i år penge til at videreføre P6 Beat og P8 Jazz i yderligere et år. Det er dog forventningen at medieforliget genforhandles i 2020, og at der her findes penge til at disse kanaler kan videreføres for en længere periode. Men lige nu og her er de radiokanaler kun finansieret yderligere et år frem til 31/12-20. P7 Mix lukker derimod i år som planlagt.

På TV-kanalerne er det et farvel til DR3, DR K og DR Ultra, som traditionelle flow-kanaler. Indholdet fra DR3 og DR Ultra rykker på streaming, hvor det DR fremover vælger til målgrupperne kun kan ses over nettet via DRTV. DR2 og DR K fusionerer, og fortsætter som DR2. Dvs. det bliver et nyt DR2 der også vil have indhold af den type som DR K hidtil har vist.

Der oprettes en ny kanal/kategori under DRTV streaming kaldet DR2+, som vil indeholde programmer og formater målrettet yngre streaming-brugere.

 

Fakta

Omlægninger i DR per 1/1 2020

DR TV-kanaler

DR1 fortsætter, dog med programmer sparet væk
DR2 får blandet indhold fra nuværende DR2 og DR K
DR3 lukker som selvstændig tv-kanal, indhold online
DR K lukker som selvstændig tv-kanal
DR Ultra lukker som selvstændig tv-kanal, indhold online
DR Ramasjang fortsætter
DR2+ åbner på DRTV målrettet yngre streaming-brugere

DR radiokanaler

P1 fortsætter
P2 fortsætter
P3 fortsætter
P4 fortsætter
P5 fortsætter
P6 Beat fortsætter foreløbig til 31/12-20
P7 Mix lukker
P8 Jazz fortsætter foreløbig til 31/12-20

 

Annonce: