Forside Nyheder

Disse DR-kanaler lukker per 31/12

-
DR Byen. Foto: recordere.dk

Sparekniven rammer snart DR-kanalerne, med lukninger og omlægninger.

DR skal spare. Politikerne har valgt at tildele færre penge til mediehuset, og snart begynder vi for alvor at se resultaterne på skærmen eller i radioen.

Lige om lidt. Det vil sige med året udgang, sker der en række lukninger og omlægninger.

Annonce:

Det er dog ikke det hele der er et resultat af besparelserne, for DR benytter samtidig lejligheden til at ryste posen, og ændre på hvad der er i kataloget og hvor indholdet kan ses/høres. Eksempelvis flytter mere indhold over på streaming.

Omlægningerne betyder at antallet af lineære TV-kanaler fra DR halveres, fra i dag 6 til fremover 3. En enkelt radiokanal lukker, mens to andre fortsat er i farezonen.

Oprindelig stod radiokanalerne P6 Beat, P7 Mix og P8 Jazz til lukning per 31/12 i år. Men politikerne fandt i år penge til at videreføre P6 Beat og P8 Jazz i yderligere et år. Det er dog forventningen at medieforliget genforhandles i 2020, og at der her findes penge til at disse kanaler kan videreføres for en længere periode. Men lige nu og her er de radiokanaler kun finansieret yderligere et år frem til 31/12-20. P7 Mix lukker derimod i år som planlagt.

På TV-kanalerne er det et farvel til DR3, DR K og DR Ultra, som traditionelle flow-kanaler. Indholdet fra DR3 og DR Ultra rykker på streaming, hvor det DR fremover vælger til målgrupperne kun kan ses over nettet via DRTV. DR2 og DR K fusionerer, og fortsætter som DR2. Dvs. det bliver et nyt DR2 der også vil have indhold af den type som DR K hidtil har vist.

Der oprettes en ny kanal/kategori under DRTV streaming kaldet DR2+, som vil indeholde programmer og formater målrettet yngre streaming-brugere.

 

Fakta

Omlægninger i DR per 1/1 2020

DR TV-kanaler

DR1 fortsætter, dog med programmer sparet væk
DR2 får blandet indhold fra nuværende DR2 og DR K
DR3 lukker som selvstændig tv-kanal, indhold online
DR K lukker som selvstændig tv-kanal
DR Ultra lukker som selvstændig tv-kanal, indhold online
DR Ramasjang fortsætter
DR2+ åbner på DRTV målrettet yngre streaming-brugere

DR radiokanaler

P1 fortsætter
P2 fortsætter
P3 fortsætter
P4 fortsætter
P5 fortsætter
P6 Beat fortsætter foreløbig til 31/12-20
P7 Mix lukker
P8 Jazz fortsætter foreløbig til 31/12-20

 

Annonce:
Forrige artikelNy IKEA genvejsknap skifter scener i Trådfri
Næste artikel29 pengeinstitutter klar med Google Pay, Garmin Pay og Fitbit Pay
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.