Forside CES CES 2020

CES 2020: Nye LG 8K TV inkl. en ny størrelse OLED

-

LG lancerer hele otte nye 8K TV på CES-udstillingen inklusiv en ny størrelse 8K OLED.

LG ligger i åben PR-kamp med ærkerivalerne fra Samsung, om hvad der teknisk kræves af et TV for at kalde sig 8K, og denne ‘kamp’ fortsætter her i 2020.

Annonce:

Ihvertfald lancerer LG nu otte nye TV som de kalder ‘ægte 8K’, og blandt dem en ny størrelse 8K OLED TV.

Det er LG SIGNATURE OLED 8K-tv, en modelserie de kalder ZX, der nu vil kunne leveres i 77″ og 88″ – hvor 77″-modellen er en ny størrelse for den kategori.

Dertil kommer nye 8K LED TV i kategorien NanoCell, henholdsvis Nano99, Nano97 og Nano95, som alle er tilgængelige i 65″ eller 75″.

LG fortæller at hele serien af 8K-tv’er leverer bedre end kravene i den officielle definition af 8K Ultra HD, der er sat op af Consumer Technological Association (CTA) *). CTA er dem der også arrangerer CES-udstillingen.

 

*) TÜV Rheinland bekræfter at testresultatet af LGs nye 77’’ LG SIGNATURE OLED 8K-tv og 65’’ NanoCell 8K-tv (Nano97-serie) overstiger kravene til minimum kontrastmodulering (CM) for ægte 8K.

Kilde: LG

 

De nye modeller kan afspille 8K-indhold fra forskellige kilder via HDMI eller USB med understøttelse af codecs HEVC, VP9 og AV1, hvor sidstnævnte har bred support blandt indholdsudbydere som YouTube. LGs nye modeller understøtter streaming af 8K-indhold med 60 billeder per sekund (FPS) og er blevet certificeret til at levere 8K 60P via HDMI.

De nye 8K-modeller er også opgraderet på ydeevnen via den nye α (Alpha) 9 Gen 3 AI-processor. Ved at drage fordel af deep learning-teknologi kan 2020-modellerne give optimeret billed- og lydkvalitet til alle typer indhold via AI-baseret 8K-opskalering, lyder det fra LG.

Her analyseres indholdet og behandle det med fire-trins støjreduktion (Quad Step Noise Reduction) og frekvensbaseret forbedring af skarphed forbedres indholdet i lavere opløsninger til – ifølge LG – næsten perfekt 8K.

Den nye billedprocessor AI Picture Pro-funktion kan registrere ansigter og tekst, der vises og finjustere gengivelse for mere naturlige hudfarver, bedre gengivelse af ansigtsfunktioner og tekst, der er lettere at læse.

Desuden kan den via funktionen Auto Genre Selection genkende typen af indhold, der afspilles og automatisk vælge de korrekte billedindstillinger, så seerne altid får det bedst mulige billede. Understøttede billedtilstande er film, sport, standard og animation.

Lyden i 2020-modellerne er også forbedret via kunstig intelligens. LGs AI Sound Pro-funktion analyserer og klassificerer lyden fra fem forskellige kategorier for at opnå mere klar tale og en mere nuanceret baggrundslyd. Lydkategorierne er musik, film, sport, drama og nyheder. Tale isoleres og forstærkes, hvilket gør det lettere for seerne at følge med i dialogen. Baggrundslyd mikses og skaleres op til virtuel 5:1-surround sound.

 

 

Tilsluttede enheder kan styres direkte med stemmen. ThinQ stemmegenkendelse er integreret i alle LG 8K-tv’er og er tilgængelig i 144 lande.

Alle de nye modeller kommer med webOS smart tv, og der understøttes Apple AirPlay 2 og HomeKit samt både Google Assistant og Alexa.

 

 

Pris og tilgængelighed

Kendes ikke endnu. Produkterne vises frem på CES-udstillingen her d. 7-10. januar, og først senere kendes dansk pris og tilgængelighed.

 

Annonce:
Forrige artikelSamsung klar med fire nye smartphones på CES
Næste artikelDisney+ er allerede begyndt at fjerne film fra deres streaming-tjeneste
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.