Forside Nyheder

CES vil køre (næsten) som normalt næste år

-

Verdens største branche-fokuserede forbrugerelektronikmesse vil kun blive en smule ramt af Coronakrisen, hvis alt går efter planen.

Det er muligt, at CES simpelthen har været umådeligt heldige med timingen. Verdens største forbrugerelektronikmesse, der ikke er åben for offentligheden foregår som bekendt i januar, og det kan muligvis have reddet messen fra seriøse Corona-konsekvenser.

Selv om COVID-19 så småt var begyndt at sprede sig i anden uge af januar 2019, var det intet i forhold til, hvad der skulle komme i ugerne derefter. Som bekendt blev den ene messe efter den anden aflyst i løbet af februar, inklusive MWC, der altid er den næste, store gadget-begivenhed på kalenderen efter CES.

Annonce:

Men CES nåede lige præcis at blive afholdt som normalt, inden verden gik helt af lave. Og det trick håber brancheforeningen Consumer Technology Association, der står bag CES, at gentage til januar. Naturligvis håber de ikke på at et nyt udbrud kommer efter messen, men de satser dog alligevel at blive reddet af timingen.

CTA regner altså med, at CES kommer til at fylde messehallerne i Las Vegas (samt de omkringliggende hoteller) med mennesker igen til januar. I en udmelding til pressen forklarer CTA dog, at der vil blive taget visse forholdsregler.

”Kontaktløs termo-scanning”

For eksempel vil ”gangene mellem messestandene blive gjort bredere, så det er nemmere at holde den rette sikkerhedsafstand”, som CTA udtrykker det. Ved f.eks. presseevents vil der blive skabt ekstra afstand mellem stolene. Derudover vil foreningen kigge på de retningslinjer for god praksis, resten af messe-verdenen p.t. er i gang med at finde frem til.

”Vi vil studere og evaluere de nyeste løsninger i de kommende måneder”, hedder det fra CTA, og disse løsninger indbefatter blandt andet muligheden for at tjekke folks temperatur uden nærkontakt. CTA kigger angiveligt på løsninger for ”kontaktløse termo-scanninger”, der formentlig vil blive implementeret sammen med de taske- og metaldetektor-check, der nu er en del af CES-oplevelsen.

CTA siger det ikke direkte, men foreningen satser formentlig også på, at en eventuelt anden runde af Corona-krisen er overstået til januar – og at en vaccine med lidt held er lige på trapperne på det tidspunkt, hvis den ikke allerede er fundet og i gang med at blive spredt.

Der kommer næsten 200.000 mennesker til CES hvert år, og de kommer fra hele verden. Med andre ord kan det hurtigt blive en ren smittefest, hvis ikke Corona-situationen er blevet væsentligt bedre på det tidspunkt, og de rette forholdsregler tages.

CTA har ikke nævnt noget om, hvorvidt de vil sætte loft over, hvor mange deltagere, der bliver lukket ind på messen i 2021. Men det vil næppe være nogen overraskelse, hvis deltagerantallet helt naturligt bliver lavere end normalt, når messen åbner til januar, taget i betragtning, hvor tætpakket, CES ofte kan være.

Annonce:
Forrige artikelSpotify, Apple, Deezer og Tidal viste solidaritet med USA-protester
Næste artikelPanasonic giver deres bud på trådløse øretelefoner
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.