Forside Produkter Mobil

TEST: Huawei FreeBuds 3i – In-ear høretelefoner med støjreduktion til under 800 kr.

-

Huawei er klar med nye in-ear hovedtelefoner, der kommer med aktiv støjreduktion, ok batteritid og et design vi har set før. Vi har testet de nye FreeBuds 3i der koster under 800 Kr.

Ja, lad os bare får vittigheden ud i det åbne inden vi starter “Hvad får man hvis man parrer en AirPod med en AirPod Pro, så får man en FreeBud 3i”, men når det er sagt, så er det ikke alle babyer der behøver at blive drillet fordi de ligner sine forældre – For når ligheden har lagt sig, så er der flere ting der adskiller Freebuds 3i fra sine inspirerende forældre.

Huawei FreeBuds er et prisbilligt alternativ, især for Android brugere, men også iOS brugere kan bruge dem, dog med visse begrænsninger. Vi har testet de nye hovedtelefoner fra Huawei, og her er hvad vi synes.

Annonce:

 

Udpakning og installation

Huawei FreeBuds 3i kommer i en lille æske, der udover hovedtelefonerne indeholder et etui, der har fire ekstra opladninger, tre ekstra sæt silikone-ørepropper i andre størrelser (L, M, S, XS) samt et USB-A til USB-C opladningskabel.

Designet minder som vi allerede har været inde på, om en blanding af Apples AirPods og AirPods Pro. De har den aflange stilk fra AirPods og de silikonebeskyttede hørerør fra AirPod Pro. Og det vil faktisk for mange være et godt mix. De måler 41.8 x 23.7 x 19.8 mm og hver FreeBud 3i vejer 5,5 gram. Hovedtelefonerne kommer med tre mikrofoner hver, hvor én vender ind mod ansigtet, en ned mod munden og den sidste vender væk fra hovedet. To af dem bruges til at justere den aktive støjreduktion, mens den sidste bruges til at tale i.

På siden af Huawei FreeBuds 3i er der en capacitive touch-sensor som kan bruges til at betjene musik og støjreduktion.

Inde i hovedtelefonerne sidder der en 10 mm dynamisk højttalerenhed, der er bygget til at dække et bredt spektrum af lyd, men det vender vi tilbage til når vi taler om hvordan de lyder.

 

FreeBuds 3i ligner resultatet af et kærlighedsforhold mellem AirPod Pro og Airpod

Etuiet der følger med er aflangt og måler 80.7 x 35.4 x 29.2 mm, og vejer 51 gram. På bagsiden er der et USB-C stik til at oplade etui og hovedtelefoner, og en Bluetooth pair knap. På forsiden og indersiden er der en lille diode, der viser om etui og FreeBuds oplades. Man får ikke trådløs opladning med FreeBuds 3i, men til den pris er det OK at undvære det. Etuiet føles solidt, og låget åbner og lukker let, og beskyttes af en lille magnet, der sikrer at det ikke springer op når det ligger i lommen.

Huawei FreeBuds 3i kommer i to farver – Ceramic White (hvid) og Carbon Black (sort). Huawei FreeBuds 3i kan iøvrigt mærke når du tager dem ud af øret, og så pause musikken.

Installationen er ganske let. Du parer hovedtelefonerne første gang, når låget åbnes uanset om det er en iOS eller Android telefon. Har du selv en Huawei Android smartphone med EMUI 10 eller højere, så er opsætning endnu lettere, du trykker blot på connect knappen, så installeres alt af sig selv, ligesom med AirPods på Apple telefoner.

Huawei har lavet en Ai Life app, som kan hentes til Android telefoner, der gør at du kan opdatere hovedtelefonerne, og lave om på hvad touch på hoved telefonerne gør. Det kan du ikke på iOS, så der er det play/pause der fungerer samt ANC til/fra. Vi testede Huawei FreeBuds 3i med firmware 1.9.1.135. De har iøvrigt en IPX4 vand/støvafvisende certificering, så de kan tåle lettere regn og sved i kortere perioder, men du skal ikke tabe dem i vand, for det kan de ikke tåle.

 

Huawei Ai app

Hvordan lyder de ?

Kort fortalt, forbavsende godt. Vi taler altså om et par in-ear med aktiv støjreduktion til 799 DKK. Og der får man faktisk rigtig god lyd for pengene.

Vi startede med Andreas Vollenweider “Bella Donna”, hvor både harpe og bas fik god plads, og selvom de ikke kan følge med Sony eller Technics AZ70W, Sony WF-1000XM3 eller AirPods Pro, så kan de let slå de traditionelle Apple AirPods ligesom de sagtens kan give mange andre 1000 DKK + hovedtelefoner kamp til stregen.

Bredden i lyden er faktisk imponerende, og da jeg testede med en playliste med blandet dance-musik var jeg faktisk godt tilfreds med både bas, mellemtone og diskant. F.eks Roses (Imanbek Remix) fra SAINt JHN, viste at der var rigeligt plads til begejstring. Bassen og den skarpe mellemtone gav stadig plads til man kan høre den ret flade diskantede stemme, der kører i bag både bas og melodi. Nuvel Det er ikke sådan at jeg falder om af begejstring men hvis jeg står i butikken og kun har 800,- at købe trådløs lyd for så får man altså ikke meget der kan følge med til den pris.

Den aktive støjreduktion virker godt – Det er ikke den bedste i klassen, men den dæmper op til 32db af baggrundsstøj. Jeg har testet dem på gåture med hundene, og de var ikke generet af vindstøj, og i en flysimulator var lyden fra motorerne godt gemt væk.

De indbyggede mikrofoner giver fin lyd ved telefonopkald, og i disse Coronatider, fungerer de fint i net-møder, hvor jeg har testet dem flere gange.

Lyden og støjreduktionen er godkendt.

 

Batteritid – ikke i top, men heller ikke i bund

Et af stederne hvor man er nødt til at gå på kompromis med Huawei FreeBuds 3i, er på battertiden. Du får mellem 3 og 3,5 timer på en opladning, afhængig om du bruger aktiv støjreduktion eller ej. Det er langt fra de 6-9 timer som du får på dyrere modeller.

Du har fire ekstra opladninger i etuiet, så du samlet får op til 17,5 timers batteritid med FreeBuds 3i, før de skal i USB-C opladeren igen. Opladning af hovedtelefonerne tager ca. en time, og skal du oplade både etui og hovedtelefoner fra 0 – 100% tager det omkring 2 timer.

 

Forskellen på kasserne til AirPods Pro, FreeBuds 3i, og AirPods

Bluetooth 5.0 – Men ikke smart med flere forskellige enheder.

Som vi skrev i starten så er det let at parre Huawei FreeBuds 3i med den første enhed, og det er også let at parre den med en anden telefon ved at trykke på pair knappen på bagsiden af etuiet.

Men det virker som om FreeBuds ikke er så glade for at skifte mellem flere enheder, hvor du er nødt til manuelt at forbinde dem igen. Freebuds 3i kommer ikke med Huaweis egen Kirin A1 chip som du finder på de dyrere Huawei FreeBuds 3, og det kan være årsagen til at den oplevelse vi havde med de dyrere FreeBuds 3 ikke er helt lige så god på FreeBuds 3i. Men har du kun én enhed som du oftest bruger dine hovedtelefoner med, så er det ikke et problem, men skifter du f.eks. mellem computer og smartphone tit, så bør du nok kigge på andre modeller.

 

Hvordan sidder de i øret ?

Huawei FreeBuds 3i sidder på grund af deres silikone-propper ganske godt fast i øret, og som tidligere skrevet har de en IPX4 certificering, der gør at de er beskyttet mod sved og dråber.

Der medfølger forskellige størrelser propper med i kassen, og så er det bare at vælge den størrelse som passer en bedst.

 

Konklusion

De få problemer vi oplevede med Bluetooth forbindelser til flere enheder trækker ikke meget ned på den samlede oplevelse. Huawei FreeBuds 3i er et sæt gode in-ear hovedtelefoner til under 800 kroner.

Lyden er fin for størstedelen af brugerne, og hovedtelefonerne sidder rigtigt godt i ørene på grund af de forskellige størrelser silikonepropper der følger med.

Batteritiden er ikke i top, men for de fleste der bruger hovedtelefonerne er 3-3,5 timer før man putter dem i lommen nok, men har du brug for mere batteritid skal du kigge på nogle dyrere modeller.

Huawei FreeBuds 3i ender på en flot karakter på 7,7 / 10 ud fra hvor meget lyd du får for 799,-. Du kan se dagspris her.

Huawei FreeBuds 3i

7.7
LYDKVALITET 7.5
DESIGN 7.5
BATTERITID 6.0
KOMFORT 9.0
Fleksibilitet 8.0
BRUGERVENLIGHED 7.0
PRIS 9.0

Plus

  • God lyd og støjreduktion
  • Lav og attraktiv pris

Minus

  • Dårlig batteritid
Annonce:
Forrige artikel“Excellent!”: Se traileren for ‘Bill and Ted Face the Music’
Næste artikelFeature: Sådan fik vi fed biograf i stuen DEL 4 – Projektor, lærred, TV
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.