Forside Produkter Mobil

Ny iPad Air skifter til Pro-designet

-

Det er slut med Touch ID og Lightning på iPad Air, der i stedet har fingeraftrykslæser i power-knappen og USB-C.

Ganske som vi forventede, har Apple besluttet at 2020 er året, hvor designet fra iPad Pro også kommer til de billigere iPads. Firmaet har idag lanceret en ny iPad Air-model, der dropper Home-knappen og Touch ID. Men mod forventning har den nye iPad Air ikke Face ID ombord – formentlig for at holde prisen nede.

Annonce:

I stedet har Apple placeret en fingeraftrykslæser i Power-knappen oppe på toppen af iPad’en. Det er et princip, vi kender fra en hel del smartphones, der enten vælger princippet for at sænke prisen eller lave et minimalt design. Apple kalder det for anden generation af Touch ID.

Ud over dette store skift i designstrategien for iPads, tager Apple også et andet stort skridt, nemlig et farvel til Lightning-stikket. Udfasningen af Lightning begyndte så småt, da Apple lancerede iPad Pro med USB-C i stedet for Lightning.

Men iPad Pro var rettet mod folk, der ville erstatte deres laptop med en tablet. Den konkurrerede med Microsofts Surface Pro, snarere end en ”hjemme-tablet”, og det gav derfor mening, at den skulle have USB-C ombord i stedet for Apples eget stik. Det er formentlig derfor, Apple ikke følte at de havde travlt med at skifte Lightning ud på øvrige iPads og iPhone. Men nu sker det altså, i hvert fald på en enkelt iPad yderligere.

Kant på siderne, men ikke på skærmen

På overfladen er det dog helt klart skærmen, der har oplevet den største forandring, akkurat som det i sin tid var tilfældet med iPad Pro. Skærmen på den nye iPad Air er 10,9 tommer, men kanterne i toppen og bunden er væk. I stedet er der en tynd iPad Pro-agtig ramme hele vejen rundt. Derudover er skærmen en Liquid Retina-skærm med en opløsning på 2360 x 1640, True Tone og P3 Wide Color Gamut.

Den anden store forandring på ydersiden handler om siderne. Den er mere iPhone 4-agtig, sådan som iPhone 12 også forventes at blive. Det er delvist også hentet fra iPad Pro, men peger formentlig i retning af fremtidige designs for Apples mobile devices.

På kamerasiden er der også sket lidt. Bagpå iPad Air sidder der nu et af de kameraer, der bruges i iPad Pros kameramodul, nemlig et 12MP kamera med f/1.8-blændeåbning med mulighed for optagelse af 4K-video i 60 fps. Bagkameraet har også optisk billedstabilisering. Selfie-kameraet foran er på 7MP med f/2.2-blændeåbning og video i 1080p ved 60fps.

Lynhurtig, ny processor

Indvendigt er der dog sket en hel del. Den nye A14 Bionic-processor har 40% flere transistorer end den gamle iPad Airs CPU og det gør også tablet’en 40 gange hurtigere. Den nye processor har seks kerner, fire fokuseret på høj effektivitet og to fokuseret på høj ydelse. Der sidder en fire-kernet GPU i den nye iPad Air, der giver 30% hurtigere grafik end forgængeren. Det skal også nævnes, at der sidder to stereohøjttalere i den nye iPad Air.

Apple siger, at den nye iPad Air kan køre i 10 timer på en opladning. Den er kompatibel med både Pencil og Magic Keyboard og kommer i fem farver, inklusive i nye rosenguld-, blå og grønne nuancer.  Den kommer på gaden i næste måned, men der der ikke sat en præcis dato på endnu.

Der er dog også kommet en opdatering af den billigste iPad-model. Den har endnu ikke fået det nye design og har stadig Lightning-stik. Til gengæld skiftes A10-chippen ombord ud med A12 Bionic-chippen, der sidder i den nuværende iPad Pro, så den billigste iPad får et ordentligt los i bagen i forhold til hastigheden.

Begge nye modeller kan få glæde af iPadOS 14, der byder på en række nyheder, herunder bedre håndskrifts- og tegning-genkendelse ved brug af Pencil. iPadOS 14 lanceres i morgen sammen med de andre softwareopdateringer.

Priserne på de nye iPad-modeller:

iPad 32 GB Wifi kr. 2.799,-
iPad 32 GB Wifi + Cellular kr. 3.899,-

iPad 128 GB Wifi kr. 3.599,-
iPad 128 GB Wifi + Cellular kr. 4.699,-

iPad Air 64 GB Wifi kr. 4.999,-
iPad Air 64 GB Wifi + Cellular kr. 6.099,-

iPad Air 256 GB Wifi kr. 6.399,-
iPad Air 256 GB Wifi + Cellular kr. 7.499,-

Annonce:
Forrige artikelWOW: Se traileren til 2. sæson af “The Mandalorian” fra Disney+
Næste artikelLavine af nye Apple OS triller ud (nu er de her)
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.