Forside * Nyheder

Så er den nye RAZR 5G officielt lanceret

-

Den nye 5G-version af RAZR er billigere end den første – men du betaler stadig rigtig mange penge for mellemklasse-hardware.

Som tidligere nævnt her på siderne var hypen stor, men salgssuccesen lille, når det gjaldt relanceringen af Motorolas klassiske RAZR-mobiltelefon som foldbar smartphone i klaptelefon-formatet. Ikke nok med at Samsung næsten overhalede RAZR indenom med en større marketing-lastvogn, Z Flip var også billigere og havde en smule mere avanceret hardware.

Annonce:

Men de fleste kunne på den anden side også godt regne ud, at den første RAZR allermest var en prøveballon. Og Motorola var tilsyneladende så tilfredse med hypen, at de allerede er klar med en ny version af telefonen, akkurat ligesom Samsung for nylig sendte en ny udgave af Z Flip på gaden.

Den nye version indeholder store forbedringer i forhold til den første. Den største af disse er nok skærmen på ydersiden, som nu kan meget mere. Den lille skærm på den tidligere version var stort set kun til notifikationer, afsendelse af standardbeskeder eller hvis der skulle tages en selfie.

Den nye understøtter langt flere apps og du kan selv vælge, hvilke genveje, du vil have på skærmen. Det giver mulighed for hurtigt at checke rute-instruktioner på Google Maps, checke mail, se de seneste overskrifter, styre musikafspilning eller checke fitness-tal fra en af dine wearables.

Design koster

Den indvendige, foldbare skærm er den samme 6,2”-skærm som på originalen, så her er der ikke meget nyt. Et andet sted, hvor Motorola har forbedret RAZR en hel del, er på kameraet. Der er stadig ikke ligefrem tale om et kamera, der er i klasse med de multi­linse-kameramoduler, vi ser på andre smartphones, men sensoren er blevet løftet fra 16MP til 48MP. Det er trods alt lidt af en forbedring af detaljegraden.

Den nye RAZR er også blevet opgraderet til at håndtere 5G. For at dette kunne ske, skulle den også have ny processor, og valget er faldet på Qualcomms Snapdragon 765G, som også sidder i bl.a. OnePlus Nord. Denne har 8GB RAM at lege med, og Motorola har derudover imødekommet det højere strømforbrug, som såvel den lille skærm og det nye kamera som  den nye processor kræver, ved at sætte et 2.800 mAh-batteri i den nye RAZR.

Det er dog kun 290 mAh mere end det batteri, der sad i den første, foldbare RAZR, men Motorola siger, at mange ejere af den første udgave bruger den lille skærm i stor stil, hvilket sparer på strømmen i forhold til at bruge den foldbare skærm på indersiden.

Problemet med RAZR 5G – som med Samsungs Z Flip 5G – er at begge telefoner stadig er for dyre i forhold til, hvad man får. Den sidstnævnte har næste specifikationer som en topmodel, men RAZR har en mellemklasse-processor og går på kompromis med kameraet for at opnå det specielle klaptelefon-design. Og for det skal man betale 10.999 kroner for i en version med 8GB RAM og 256GB Lagerplads.

Det er omkring en tusse mindre end den første version, men alligevel mange penge for mellemklasse-hardware. Samsungs Z Flip 5G koster 1.400 kroner mere og har så til gengæld en Snapdragon 865+-processor ombord. Men også i dette tilfælde betaler man mange penge for det specielle design, der dog utvivlsomt er både lækkert og praktisk i forhold til, hvor meget telefonen fylder i lommen.

Den nye Motorola RAZR 5G kan købes i danske butikker fra slutningen af oktober.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.