Forside * Nyheder

Efter MagSafe-relancering: Går Apple efter den portløse iPhone nu?

-

Den mobile relancering af MagSafe tirsdag har hældt benzin på rygtebålet om Apples farvel til porte på iPhones.

I årevis har der gået spekulationer om at Apple vil droppe Lightning-stikket på iPhone og gå over til den USB-standard, der nu engang var gældende på det givne tidspunkt. Først gik der rygter om at Apple endelig ville bruge det samme micro-USB-stik som alle andre, og da USB-C blev lanceret, startede de samme rygter op igen.

Rygterne om USB-C er dog mere vedholdende, ikke mindst fordi Apple var blandt de første til at implementere dette USB-format i deres computere. Da firmaet sidenhen lancerede iPad Pro, skete det også med USB-C, nu har iPad Air også fået USB-C ombord. Der var derfor spekulationer fremme om at vi ved gårsdagens iPhone-lancering ville se en iPhone med USB-C.

Annonce:

Det skete ikke. I stedet holdt Apple sig til Lightning. Til gengæld relancerede Apple deres MagSafe-teknologi til den mobile platform, og det har nu fået folk med indsigt i branchen til at spekulere i, hvorvidt Apple har tænkt sig at droppe Lightning-porten til næste år…men ikke erstatte den med noget.

Siden maj har der nemlig gået rygter om at Apple i 2021 vil lancere en iPhone, der slet ikke har en port, og det er disse rygter, som flere medieeksperter nu fyrer op under efter relanceringen af MagSafe. Angiveligt skulle alt på denne portløse iPhone foregå trådløst og via MagSafe, inklusive den hurtige 15W-opladning, der kun er tilgængelig gennem MagSafe.

Ikke urealistisk

Den slags rygter skal naturligvis altid tages med et gran (eller en hel teskefuld) salt, men omvendt var budbringeren tilbage i mak ikke en eller anden ukendt personage fra et russisk socialt medie. Det er derimod YouTuberen Jon Prosser, der tidligere har haft kilderne i orden og har gættet helt rigtigt, når det gælder Apples planer, inklusive den lettere overaskende lancering af iPhone SE.

Hvis Apple ender med at annoncere en helt portløs iPhone i 2021 eller 2022, fordi MagSafe bliver en succes, kan det betyde en hel del for designet. Smartphonen kan blive endnu tyndere, eller den overskydende plads kan bruges på at udvide batterikapaciteten.

Det vil naturligvis også være muligt at gøre iPhone endnu mere sikker mod vand og støv, hvis der slet ikke er nogle huller i den. Apple har allerede i år droppet at lægge en oplader og hovedtelefoner med i æsken, og er på den måde allerede i gang med at skubbe iPhone-brugerne hen i retning af trådløs opladning og trådløse øretelefoner.

Der skal dog nok herske en del utilfredshed blandt dem, der har investeret i f.eks. dyre hovedtelefoner med Lightning-stik i bunden, eller folk, der stadig foretrækker at overføre store mængder data til deres iPhone til og fra computeren med et kabel. Omvendt er det kor, der i sin tid klagede over hovedtelefonstikkets forsvinden fra iPhone, næsten forstummet nu. Det samme kan ske, hvis Lightning forsvinder.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.