Forside Produkter Mobil

TEST: OnePlus 8T – Lækker Android mid-price smartphone

-
OnePlus 8T (ill. recordere.dk)

OnePlus er klar med en opdateret Android OnePlus 8, som hedder OnePlus 8T. Den kommer med bedre kamera, hurtigere opladning, men samme chipset som sin forgænger. Vi har testet OnePlus 8T.

OnePlus har gjort det til sædvane at lancere opdaterede versioner af deres største modeller i efteråret. I år er det lidt anderledes. For der kommer ikke en opdateret Pro model, men til gengæld kommer der en forbedret 8T model. Og når jeg siger forbedret og ikke opdateret, er det fordi at den nye OnePlus 8T har fået flere nye funktioner og forbedringer end sin forgænger, men OnePlus har valgt ikke at opgradere Snapdragon 865 chipsettet til Plus modellen, der ellers havde givet den endnu højere ydelse.

Men du får en lækker 6,55” 120Hz AMOLED Fluid skærm, 65W Warp Charge, 5G modem, forbedret kamera og så kommer den med det forbedrede OxygenOS 11 og Android 11 med endnu bedre Dark Mode, og så til en lavere pris end forgængeren.

Annonce:

Vi har testet den nye lækre OnePlus 8T, og her kan du læse hvad vi synes.

 

USB-C stik til 65W opladning

Udpakning og installation

OnePlus 8T kommer i en lækker rød æske, der udover telefonen indenholder, en USB-C Warp Charge 65, PCW cover og et lækkert rødt USB-C kabel. Naturligvis får du også den nødvendige SIM-skuffe pin med, samt en lille samling af kom godt igang manualer og OnePlus klistermærker med.

OnePlus 8T kommer i to mulige farver Aquamarine Green og Lunar Silver. Modellen vi testede var i den grønne med 12GB RAM og 256GB lagerplads. Du kan også få den med 8GB RAM og 128GB lagerplads, og den sølvfarvede sælges desværre kun i den lille konfiguration i Danmark. OnePlus 8T kan ikke få mere lagerplads via MicroSD.

 

Designet er elegant og meget diskret. På fronten finder du den helt flade (tak for det OnePlus) 6,55 tommer 120Hz AMOLED skærm, der kun er afbrudt af et lille kamera oppe i venstre side. På venstre side har du knap til lydstyrke. På højre side har du OnePlus’s 3-punkts mute knap, der enten har lyd, vibrerer eller slukker helt for lyden på telefonen, samt en stand-by knap, der også kan bruges til f.eks. Google Pay eller andre smutveje. I bunden er der USB 3.1 USB-C stik til forbindelse og opladning, ligesom den gemmer på skuffen til dual-SIM. Bagsiden der er beskyttet af 3D Corning Gorilla glas, gemmer desværre ikke på trådløs opladning, men oppe i venstre hjørne i toppen finder man det nye kamera sæt, der gemmer på 4 forskellige objektiver, samt lys-sensor og en LED flash. Kamera bumpet er meget diskret og yderst elegant sammenlignet med dem man ser fra f.eks. Samsung og Huawei.

OnePlus 8T kommer ikke med en IP68 certificering som ellers officielt beskytter din telefon mod tab i lavt vand, uden den tager skade. OnePlus fortæller recordere.dk at 8T testes på samme måde som en IP68 test kræver, men man har valgt for at holde prisen nede, ikke at få den certificeret.

Telefonen måler 160,7 x 74,1 x 8,4 mm, og vejer 188 gram, og passer perfekt i de fleste bukselommer. Designet er klart godkendt, selvom jeg gerne så en mørkere variant i farverne.

 

 

Skærmen er ualmindelig lækker

Skærmen: Lækker flad 6,55” 120Hz AMOLED

OnePlus 8T kommer med en 6,55 tommer 2400 x 1080 pixels (402ppi) i 20:9 formatet. Skærmens opdateringshastighed er på 120Hz.

Som vi i sin tid også skrev om Oneplus 8 Pro, så gør 120Hz gør en forskel. Det er en sand fornøjelse at surfe på nettet og scrolle i apps, når det bare sker helt flydende. Og selvom de 120Hz bruger mere batteri, er det helt klart en ting jeg gerne vil betale nogle få procent batteriydelse på at have tændt hele tiden på telefonen.

 

Skærmen er super lækker

Hvis man ikke vil ofre de få procent på batteriet, kan man i indstillinger sætte det ned til 60Hz, men jeg vil klart anbefale at man holder det på 120Hz, og så tage en lynopladning hvis man bruger sin telefon så meget at det er nødvendigt. Skærmen er i øvrigt blevet mere energi-effektiv, så det bør ikke være et problem.

Skærmen kører FHD+ opløsning, og tilbyder op til 1.100 nits lysstyrke. Skærmen tilbyder også fuld DCI-P3 Color Gamut support. Farverne står knivskarpe, og både video og tekst står tydeligt i nærmest alle lysforhold.

I venstre hjørne i toppen finder man front-kameraet i et lille hul, hvis man ikke kan leve med at skærmen har dette hul, kan det skjules ved at hele området bliver sort. Dette sættes i indstillingerne. Under skærmen finder du også en fingeraftrykslæser, der virker rigtigt godt.

 

Du får med Oxygen 11 også Ambient display (Allways on), så nu kan du se om der kommer beskeder eller andre notifikationer uden at skulle tænde skærmen. OnePlus har lavet det sådan at du kan vælge om det skal være allways on, eller startes ved et tap på skærmen. Du kan også sætte et tidsrum hvor Ambient display er tændt, så det ikke er tændt om natten, hvis du ikke ønsker det.

Skærmen er iøvrigt ligesom bagsiden beskyttet af Corning Gorilla glas.

Skærmen er klart godkendt, og det faktum at den er flad til kant gør den kun endnu bedre.

 

Flere måder at låse op på

I skærmen finder man en fingeraftrykslæser, der virker rigtigt godt. Den bliver bagbelyst af skærmen, og virker ekstremt præcist når jeg bruger den. Den er hurtig og let at sætte op, og understøtter også den sikkerhed der skal til for f.eks. at bruge det til Google Pay og oplåsning af beskyttede programmer.

Oven i det kan du bruge frontkamera til Face Unlock, og den låser hurtigt op. Du kan bruge skærmen som bagbelysning hvis du vil låse skærmen op i mørke forhold.

Hvis det ikke er nok, kan du som altid også bruge en pinkode til at låse telefonen op.

 

Ydelse – Samme chipset som på sin forgænger

OnePlus har indtil nu altid opgraderet deres chipset i forbindelse med T-lanceringerne, men ikke denne gang. Og årsagen til det, skal nok findes i to ting. 1 – at det ville være svært at forstå at 8T ville være hurtigere end 8 Pro, som ikke får en T opdatering i år, og 2 – at man med lanceringen har valgt at gøre 8T billigere end forgængeren 8. Så derfor tæller det ikke ned i min bog, som det ellers ville have gjort.

OnePlus 8T kommer altså med samme Qualcomm Snapdragon 865 CPU, og en Adreno 650 Grafisk GPU som OnePlus 8 Pro, men der hvor OnePlus også har sparet på 8T, er at de bruger LPDDR4X RAM i stedet for LPDDR5 som bruges på 8 Pro. Til gengæld kommer den med UFS 3.1, som gør at læsning og skrivning til filsystemet er lynende hurtig.

OnePlus 8T scorer i Geekbench 5 893 på Single Core og 3.175 på Multi Core, og det bringer den tæt på toppen af de Android mobiler vi har testet.

Smartphone modelGeekBench 5
Single Core
GeekBench 5
Multi Core
iPhone 11 Pro Max13333459
OnePlus 9 Pro11243514
Samsung Galaxy S21 Ultra11073449
OnePlus 8 Pro9023322
OnePlus 8T8933175
Huawei P40 Pro7552930
Samsung Galaxy S20 Ultra9272861
Samsung Galaxy Note20 Ultra8952514
OnePlus 7T Pro7892873
OnePlus 7T Pro McLaren Edition7852757
OnePlus 7T7822751
OnePlus 7 Pro7502842
Samsung Galaxy Fold7032621
Huawei Nova 5T6742407

Oven i det får du Wi-Fi 6 med 2×2 MIMO antenner og Bluetooth 5.1 med AptX og AptXHD og LDAC og AAC. Som også giver dig den bedste ydelse inden for trådløse forbindelser. Oven i det har den et X55 5G modem chipset, som understøtter alle de 5G bånd som vi bruger og kommer til at bruge i Danmark de kommende år.

Ydelsen er klart godkendt, og uanset hvad vi brugte telefonen til, gik det lynhurtigt og glidende.

 

65W Warp Charge – Nok til en dag på 15-20 minutter, men ingen trådløs opladning

OnePlus 8T kommer med et 4.500 mAh batteri, der sagtens kan holde en hel dag ved normalt brug, men er du en af dem som har din smartphone tændt det meste af dagen, og ser mange videoer, kan det godt være at du er nødt til at tage en hurtig opladning i løbet af dagen, og der er der virkeligt tale om en hurtig opladning.

OnePlus 8T kommer med Warp Charge, og kan oplade telefonen fra 0 – 100% på ca. 40-45 minutter, og du kan få en normal dags forbrug på kun ét kvarters opladning. Den nye Warp Charge 65 kræver du bruger den medfølgende USB-C oplader, og måden som OnePlus har opnået den høje hastighed på, er ved at have to separate batterier i telefonen der hver oplader med 32,5W. Det er smart, og OnePlus har brugt langt tid på at sikre at temperaturen ikke bliver for varm med 12 forskellige sensorer som er placere rundt omkring batteri og systemkortet i telefonen.

Desværre har OnePlus 8T ikke trådløs opladning.

 

Hvordan virker den som telefon?

OnePlus 8T kommer med dual Nano-SIM, men det er kun det ene SIM kort der tilbyder 5G. Ikke fordi det er super aktuelt endnu, men det ville være lækkert hvis begge SIM-pladser havde mulighed for 5G, men når det er sagt så får du god ydelse på både 3G og 4G/LTE.

Vi har desværre ikke 5G at teste med lige nu, men i uge 43 skulle der komme 5G i det område vi holder til, og så vil 5G være en naturlig del af fremtidige tests.

 

Men med 4G/LTE havde vi god dækning med Telmore som vi testede telefonen med. Oven i det får man stereo-højttalere, der giver god lyd. OnePlus skriver de understøtter Atmos, men hold nu op med det. Det er en telefon, og ikke en biograf. Men lyden er god og klar, også på konference-kald.

OnePlus er endnu ikke sprunget med på eSIM bølgen, og det må de så overveje om det skal være “den nye feature” på OnePlus 9 når den kommer næste år.

Og den medfølgende telefon-app fungerer rigtigt godt. Og OnePlus er jo skiftet til Google Messages som default SMS app, så der er jeg også meget tilfreds.

Telefondelen er også mere end godkendt.

 

 

OxygenOS 11

Software: Oxygen OS 11 med Android 11

OnePlus 8T kommer som en af de første Android smartphones med Android 11, hvor OnePlus har lagt deres egen OxygenOS 11 på. Og lad mig bare slå fast med det samme – Jeg elsker stadig OxygenOS – Det har jeg gjort siden OxygenOs 10.

Det er en ren og elegant implementering af Android, hvor der ikke er for meget bloatware men bare en godt designet brugerflade og brugeroplevelse.

Dog er der en ting jeg stadig savner enormt i Oxygen OS. Muligheden for at lave foldere i app-skuffen. At man kan gøre det på hjemme-skærmen er fint, men at man ikke kan gøre det i app-skuffen er trælst, især når man ser hvor mange der har bedt om det på deres forum, som OnePlus ellers ønsker at være kendt for at lytte til. OnePlus lovede det for over et halvt år siden, men det er endnu ikke kommet – Heller ikke på OxygenOS11.

Men OnePlus Oxygen OS er stadig en af de reneste Android oplevelser, når du nu ikke kan få en hel ren Android brugerflade.

 

Galleri kører også Dark Mode

OnePlus har med OxygenOS11 lavet en endnu bedre Dark-mode som er min personlige favorit, og så har de forsket meget i hvor meget arbejde brugernes tommelfinger laver i løbet af en normal smartphone dag, og optimeret hvordan de programmer som OnePlus har kontrol over, sørger for at vigtige kontroller ligger i bunden af skærmen. Godt tænkt.

OxygenOS 11 har også lavet i samarbejde med Parsons School of Design, fået et Insights Allways on Display, hvor man kan følge sine digitale sundhed. Hvor mange gange man har låst sin telefon op, og et heatmap over hvor meget man bruger sin telefon hvornår. Oven i det har OnePlus opdateret deres Zen Mode 2.0, der også skal øge brugerens digitale sundhed.

Der er alt for mange ændringer at nævne i en test, men OnePlus OxygenOS 11 med Android 11 er helt klart en af de allerbedste implementeringer af Android på markedet lige nu

 

4 kameraer på bagsiden af OnePlus 8T

Kamera – 4 objektiver – fine billeder

OnePlus 8T kommer med hele 4 objektiver på bagsiden og ét selfie-kamera. Kameraet på bagsiden er på 48MP, og er baseret på Sony IMX586. Oven i det har du et Ultra Wide (123 grader) på 16MP, Macro kamera på 5MP, og et monokrom objektiv på 2MP, som primært bruges til at skabe dybde og lys og farvenøjagtighed.

Selfiekameraet på forsiden er på 16MP, og baseret på Sony IMX471.

 

Kameraet er godt på 8T

Vi har taget mange forskellige billeder med kameraet på OnePlus 8T, og uanset om det var lyst eller mørkt fik vi flotte billeder fra telefonen. Billederne er måske lidt til den skarpe side, men de står virkeligt flot uanset

Se nedenstående galleri med eksempler på billeder taget med OnePlus 8T

 

Der er dog nogle ting som undrer mig i kamera app’en. Normalt har man 1:1 / 4:3 / 16:9 formater, i OnePlus 8T er det 1:1 / 4:3 / Full – Full er i det her tilfælde et format der kun passer til telefonen (20:9), og det er da tåbeligt, når det så ikke passer til visning på størstedelen af verdens PC, tablet og TV skærme.

Men udover det så er kameraet godkendt. Jeg håber OnePlus hurtigt kommer med et 16:9 billedeformat til kameraet.

Du kan optage video i op til 4K/60p opløsning.

Men kameraet er som skrevet klart godkendt. 

 

OnePlus 8T får en meget fin karakter.

Konklusion: OnePlus 8T er rigtig god

OnePlus 8T er en super god Android smartphone, der giver dig “toppen af poppen” features på næsten alle parametre.

De ting der trækker ned er den manglede trådløse opladning, samt det faktum at OnePlus 8T ikke har en IP68 certificering i skrivende stund. Til gengæld er der stadig mere der trækker op.

Den lækre flade 120Hz OLED skærm, Android 11, OxygenOS 11 og det gode kamera gør virkeligt OnePlus 8T til en fantastisk mid-price smartphone.

Prisen er fair og du får endog rigtigt meget smartphone til pengene. Vi kvitterer med en flot karakter på de fleste områder.

 

Pris og tilgængelighed

OnePlus 8T koster fra 4.699,- til 5.399,-, og kommer i farverne Aquamarine Green og Lunar Silver. Lunar Silver kommer kun i den lille størrelse.

  • OnePlus 8T, 8GB RAM / 128GB lagerplads: 4.699,-
  • OnePlus 8T 12GB RAM / 256GB lagerplads: 5.399,-

OnePlus 8T kan forudbestilles på OnePlus.com + Telia, Call Me, Elgiganten, 3, Oister og Proshop fra den 14. oktober 2020 kl. 17.00.

Fra den 20. oktober 2020 vil OnePlus 8T være tilgængelig via OnePlus.com + Telia, Call Me, Elgiganten, 3, Oister og Proshop.

Du kan se dagspris på dette link.

OnePlus 8T 12GB RAM/256GB lager

5.399,-
8.8

Design

8.0/10

Ydelse

8.5/10

Skærm

10.0/10

Kamera

8.5/10

Batteri

8.5/10

Pris

9.0/10

Plus

  • 120Hz flad skærm
  • 65W Warp Charge
  • OxygenOS 11 rigtigt godt

Minus

  • Manglende trådløs opladning
  • Manglende IP68 certificering
Annonce:
Forrige artikelSony ruller Apple TV ud til deres TV
Næste artikelEfter MagSafe-relancering: Går Apple efter den portløse iPhone nu?
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.