Forside Nyheder

Stofa lukker for coax kabel-tv-net til næste år

-

Stofa har sat en udløbsdato på deres coax-baserede kabel-tv-net, og det lukker allerede næste efterår.

Mens mange nok vil sige at kabel-tv og internet via coax-kablerne stadig er fint, og ihvertfald bedre end ditto via de gamle telefonkabler (kobber), så har Stofa nu sat en udløbsdato på.

Annonce:

Den 30. september 2022 lukker stofa ned for det meste af deres kabel-tv-net baseret på coax-kabler. Altså mindre end 15 måneder fra nu. Det skriver Berlingske.

Udmeldingen kommer kort før Erhvervsstyrelsen skulle have truffet afgørelse om hvorvidt landets 2. største kabel-tv distributør Stofa skulle åbne kablerne for konkurrerende internet-udbydere, ligesom YouSee i dag er pålagt.

Det er Stofa-ejer Norlys, skabt gennem en fusion af energiselskaberne SE/Sydenergi og Eniig, der har meddelt Erhvervsstyrelsen sin beslutning.

“Norlys har ved erklæring af 2. juli 2021 til Erhvervsstyrelsen oplyst, at selskabet inden for Norlys’ delmarked Midt- og Sydjylland senest den 30. september 2022 vil lukke det af Stofa ejede coax-baserede net, på nær coax-nettet i AN-tv-området, der vil blive lukket senest den 30. september 2024”, skriver Erhvervsstyrelsen i sit udkast til afgørelse, som Berlingske har set.

AN-TV i Aalborg får altså lov at fortsætte til 2024, mens resten af Stofas egne kabel-tv på coax lukker med udgangen af september næste år. De selvstændige kabel-tv og fællesantenner der får tv-signaler fra Stofa er ikke berørt.

Det forventes at kunder på Stofa coax kabel-tv vil blive tilbudt fiber i stedet, hvor muligt.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.