Forside * Nyheder

Apple-spåmand: AR-kontaktlinser efter 2030

-
Dette er ikke en AR-kontaktlinse, men dog en intelligent kontaktlinse fra sidste år med en indbygget sensor til trykmåling i øjet fra det schweiziske firma Sensimed (Foto: Sensimed).

En ’Black Mirror’-agtig fremtid med intelligente kontaktlinser kan være i vente, hvis der er hold i spådommene om Apples planer for de kommende 20 år.

Apples planer om Augmented Reality-produkter går tilsyneladende langt ud i fremtiden. I hvert fald, hvis man skal tro markedsanalytikeren Ming-Chi Kuo, der har en af de bedste historikker, når det gælder forudsigelser af Apple-lanceringer.

Denne gang har han imidlertid tændt for det lange lys på bilen og kigger noget længere ind i fremtiden end han normalt gør. Det handler om Apples kommende satsning på Augmented Reality, hvorom rygterne er begyndt at cirkulere hurtigere og hurtigere.

Annonce:

Sidste år kom det frem, baseret på en af Apples interne præsentationer, at firmaet forventer en overgang til AR-briller fra smartphones omkring 2030. Med andre vil vi gøre alle de ting, vi normalt gør på en smartphone med AR-briller og andre wearables om 9-10 år, hvis Apples langtidsstrategi kommer til at holde stik.

Klar inden for et par årtier

Siden har vi hørt mere og mere om strategien, der skulle blive kickstartet med et mixed reality-headset til næste år. Ming-Chi Kuos seneste forudsigelser handler primært om dette headset men i kølvandet på forudsigelserne kommer han med en melding, vi ikke har hørt om før i Apple-regi. Det handler om kontaktlinser.

AR-kontaktlinser, der kan vise informationer og grafik oven på virkeligheden uden behov for brillestel, har længe været på ønskelisten for de store tech-firmaer. Det er ti år siden, vi her på siden skrev om de første forskningsgennembrud desangående, og i den mellemliggende periode har såvel Samsung som Google forsøgt at få patent på AR-kontaktlinseteknologier.

Men med Ming-Chi Kuos udmelding er det første gang, en normalt troværdig analytiker sætter sit gode navn på spil med en forudsigelse om, hvornår et af de store tech-firmaer rent faktisk vil markedsføre sådanne kontaktlinser. Det er dog en ret vag forudsigelse, for Kuo mener at vide, at Apple vil være klar med linserne mellem 2030 og 2040.

AR-briller i 2025

Så er han lidt mere konkret i udmeldingen om, hvornår de første AR-briller kommer fra Apple. Det sker angiveligt i 2025, mens vi som nævnt allerede til næste år kan forvente et Mixed Reality-headset, der som vi tidligere har hørt, bliver en dyr affære.

Kuo mener dog ikke, det bliver helt lige så dyrt som de kilder, tech-mediet The Information tidligere har talt med. Hvor de sidstnævnte skyder på omkring 3.000 dollar, mener Kuo at prisen kommer til at ligge på cirka 1.000 dollar. Altså enten ca. 18.750 kr. mod ca. 6.250 kr. omregnet. Og det er jo unægtelig lidt af en forskel.

Kuo mener derudover at vide, at den prototype, som er blevet set og beskrevet af kilder internt i Apple, p.t. vejer omkring 200-300 gram, men kan komme ned på 100-200 gram før lanceringen. Kuo mener ifølge MacRumors også, at Apple vil anvende Sony-displays med micro-OLED, hvilket vil gøre oplevelsen en del bedre end de MR-headset, der p.t. er på markedet. Det svarer også nogenlunde overens med, hvad vi tidligere har hørt.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.