Forside * Nyheder

Apples første AR/VR-headset bliver ikke standalone

-
Sådan forestiller designeren Antonio De Rosa sig, at Apples kommende VR-headset kommer til at se ud, baseret på de foreløbige rygter (Mock-up: Antonio De Rosa)

Der bliver behov for en trådløs forbindelse til f.eks. en iPhone eller lignende, selv om hedsettet har en 5nm-chip ombord.

Der har altid været bred interesse, når der går rygter om at Apple vil lancere en ny produktkategori – også selv om disse rygter går over flere år. Nogle gange bliver det slet ikke til noget, som da mange var helt sikre på, at Apple ville lave et TV på et tidspunkt. Andre gange kan projektudviklingen bekræftes, men bliver forandret undervejs, som med Apples bil-projekt.

Et af de mere sikre projekter er imidlertid Apples kommende indtog i AR og VR. Apple har allerede gødet grunden med software til udvikling af apps på dette felt, og lækkede præsentationer fra møder internt i Apple peger på, at Apple tror på AR-briller som en erstatning for smartphones engang efter 2030.

Annonce:

Der er dog lang tid til, og Apple vil efter hvad flere kilder angiver lancere et Virtual Reality- eller Mixed Reality-headset i stil med dem fra Oculus og HTC først. Det skal sikre, at Apple også har en del af Virtual Reality-spilmarkedet, og at Apple-fans kan være med på eventuelle sociale platforme, der overgår til VR.

Nu har The Information, der har fulgt denne historie i længere tid, snuset flere informationer op om det førstkommende VR/MR-produkt fra Apple. Vi har længe hørt, at det skulle være et relativt traditionelt VR-headset, evt. med kameraer, der kan lægge headsettet mere over i Mixed Reality-lejren.

Den primære chip er færdigdesignet

Indtil videre har rygterne gået på, at Apple vil forsøge at skrue op for oplevelseskvaliteten med noget overlegen hardware, som brugerne så også kommer til at betale en merpris for – lidt som det er tilfældet med visse andre Apple-produkter. Rygterne siger blandt andet, at der kommer små 8K-skærme ud for hvert øje i headsettet.

Ifølge The Informations kilder kommer headsettet dog ikke til at kunne stå alene. Til trods for, at headsettet angiveligt vil være baseret på en 5nm-processor (formentlig en Apple Silicon-chip), vil det stadig skulle outsource nogle af de tunge beregninger til en separat enhed. Det sidste formodes at være f.eks. en iPhone, en iPad eller en Mac, som er forbundet trådløst til headsettet.

Chippen skal nemlig både agere CPU og GPU og oven i hatten går der så længe, inden headsettet kommer på gaden, at en chip lavet på en 5nm-proces ikke er noget særligt. Ifølge The Informations kilder kommer det første headset allertidligst på gaden i 2022, og måske bliver det endda skubbet til 2023.

Apple skulle dog være nået så langt i processen, at den føromtalte chip er designet færdig, når det gælder dens fysiske udforming. I chipsprog hedder det, at chippen har været igennem ”tape-out” og den proces skulle netop være overstået. Man må håbe, at Apples designere ikke først skal til at designe resten af headsettet nu.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.