Forside * Featured

LG klar med…en hylde?

-

Der hænger dog naturligvis en skærm under LGs nye hylde, bestående af to gennemsigtige OLED-paneler, der både kan bruges som AR-kunst og til TV-kigning.

LG fortsætter med at udfordre formgivningen af de skærme, vi omgiver os med i dagligdagen. Senest er der blevet tale om en hylde, der samtidig kan bruge som såvel kunstudstilling som OLED-tv.

LG-koncernen har naturligvis den fordel, at de ud over LG Electronics (som er dem, vi ser flest produkter fra her på siderne) også er paraplyorganisation for LG Display (som udvikler og producerer skærme til et utal af andre forbrugerteknologi-producenter).

Annonce:

Det betyder, at de kan være på forkant med designs og prototyper, og f.eks. få hele verden til at måbe ad enTV-skærm, der stiger op fra en kasse, eller ruller ned som et rullegardin. Eller blot prøve nye koncepter af, som en næsten-kvadratisk arbejdsmonitor til skrivebordet.

Det nyeste skud på stammen ligner en LACK-hylde fra IKEA, som nogen har skruet en skærm op under. Men det er ikke hvilken som helst skærm. Det er to gennemsigtige OLED-paneler på hver 55 tommer, der hænger ned fra hylden, der derfor har fået det oplagte navn OLED Shelf.

Gør noget ved kunsten

LGs tanke med konceptet er både AR- og design-orienteret. Fordi skærmen er gennemsigtig, kan du f.eks. hænge et stykke op kunst op bag den, og når skærmen så aktiveres, kan et grafiklag på skærmen gøre noget ved kunstværket i AR-stil.

Forestil dig for eksempel et landskabsmaleri, der skifter fra dagslys til aften-atmosfære, synkroniseret med solens op- og nedgang i den virkelige verden. Men skærmen kan også blot være et kunstværk i sig selv ved blot at vise f.eks. et maleri. Skærmen kan endda splittes op, så den viser et billede på det øverste panel og information om billedet på det nederste.

Hvis du er nysgerrig efter at vide, om skærmen kan rulle op og ned, så er svaret nej. Skærmen hænger fast under hylden. Men der er dog et slags rullegardin bag ved skærmen, der kan køre op og ned. Og det er en mindre, men dog alligevel vigtig funktion.

Rulbar bagskærm

Rullegardinet betyder nemlig, at skærmen ikke længere er gennemsigtig, og så kan den pludselig bruges som en almindelig TV-skærm. Man skal næppe forvente den kvalitet, der normalt kommer ud af LGs TV-dedikerede OLED-paneler, men hvis man bor i et hjem, hvor indretningen er højt prioriteret, kan det måske være et godt kompromis.

De gennemsigtige OLED-paneler er en del af en større indsats, som LG Display foretager lige nu, hvor størstedelen af prototyperne dog er rettet mod erhvervslivet. Med gennemsigtige OLED-paneler kan butikker for eksempel gøre lidt mere ud af udstilling af varer, men museer kan også gøre mere ud af deres udstillinger. Smithsonian-museet i Washington D.C. har allerede benyttet sig af det, kunstgalleriet på 180 The Strand i London har gjort det samme.

Ofte vælger LG CES som udstillingsvindue for sine nyheder, og det gør de også i år (i hvert fald har de ikke udmeldt deres fravær endnu). Der er derfor en god chance for at vi kommer til at se mere til OLED Shelf om lidt over en uge. Da der er tale om en prototype på et koncept, er det ikke sikkert, OLED Shelf nogensinde kommer i handelen. Men sådan var det også med LGs rulle-TV, der endte med at komme i butikkerne til en hamper pris.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.