Forside * Nyheder

Samsungs nyeste prototype er en el-guitar

-

Selv om den LED-bestykkede guitar er smart skal dog næppe forvente en fuldblods satsning på musikinstrumenter fra den sydkoreanske gigant.

Der er ikke noget nyt i at producenter af musikafspillende udstyr til hjemmet også prøver kræfter med musikinstrumenter…eller omvendt. Tænk bare på Yamaha, der både laver receivere, synthesizere og flygler. Eller luksus-samarbejdet mellem Steinway og Lyngdorf. Eller de bluetooth-højttalere fra Marshall, der ligner guitarforstærkere.

Annonce:

Vi har dog endnu ikke set Samsung kaste sig ud i noget lignende. Dagens nyhed er da heller ikke udtryk for nogen satsning, men mere en prøveballon. Faktum er dog, at Samsung har lavet en elektrisk guitar.

Den hedder ZamString og kommer med en tilhørende app i en samlet pakke, der hedder ZamStar. Guitaren er udstyret med LED’er på gribebrættet, kan lyse op, så begyndere og lettere øvede kan lære, hvor de skal sætte fingrene. Lyden kommer så ud gennem app’en på smartphonen eller en tablet.

Denne slags LED-teknologi er dog ikke ny, det har mindre firmaer haft i sortimentet i årevis. Det nye ved Samsungs ZamString-guitar er derimod, at den kan kobles op på nettet. Her kan nye guitarister så dele erfaringer og ikke mindst nye sange og musikstykker med andre.

Samspil over nettet

Deling af musikalske optrædener over nettet står højt på trendlisten lige nu. Især musikalsk samarbejde via diverse platforme er ved at nå ud til mainstream-publikummet. Det er noget, professionelle musikere har gjort med diverse dyre programmer i nogle år, men her i 2021 begyndte folk også begyndt at udvikle videre på hinandens musikalske præstationer på f.eks. TikTok.

Det ser ud til at være denne trend, Samsung gerne vil dykke ned i, for LED’erne kan vise, hvor en anden person satte fingrene, da vedkommende spillede et eller andet. Du kan så enten lære af det eller bygge videre på det og lægge din egen udvidede version af musikstykket ud på nettet – så andre igen kan fortsætte det kreative samarbejde.

ZamStar er dog ikke et produkt, du skal forvente at købe i instrumentbutikkerne lige med det samme. Det er en del af et innovationsprojekt, som Samsung har kørende i sin innovations-inkubator, der hedder C-Lab.

Hvert år viser Samsung sine C-Lab-projekter frem for at måle interessen for dem. Skulle et projekt vise sig at få større, offentlig opmærksomhed, kan de blive sendt videre i udviklingsprocessen.

I år omfatter projekterne også en baby-mobile (altså en mobile, ikke en mobil), der kan tjekke babyers synsudvikling, samt et system til at få børn til at moderere deres forbrug af hjemmeteknologi. Alle produkterne bliver udstillet på CES senere om lidt over en uge.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.