Forside Nyheder

NemID kan nu åbne flere udenlandske selvbetjeningsløsninger

-

Nu er det muligt at logge på udenlandske selvbetjeningsløsninger med dit NemID

Det er nu muligt at bruge NemID i en række europæiske lande, hvilket på sigt gør hverdagen lettere for borgere og myndigheder på tværs af EU. Det skriver Digitaliseringsstyrelsen i en udmelding.

Annonce:

“Vi lancerer nu en løsning, der gør det muligt at bruge NemID i en række europæiske lande. Der er tale om en dansk løsning, der er en del af et europæisk tiltag, og vi ser ind i en fremtid, hvor alle i EU og EØS-samarbejdet på sigt kan bruge deres nationale e-løsninger på tværs af grænserne”, fortæller Adam Lebech, vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen, og han fortsætter:

“Vi er i Danmark nogle af de første, der åbner op for brugen af eID-løsninger på tværs af landegrænser. Det kan vi være stolte af. Dog er det endnu langt fra alle lande, der er klar til at modtage brugere af NemID. Men vi tager et skidt i den rigtige retning, og over tid vil flere og flere udenlandske selvbetjeningsløsninger blive tilgængelige”.

Borgene med tilknytning til Sverige, Spanien og Holland kan nu komme på deres selvbetjeningsløsninger med NemID.

Digitaliseringsstyrelsen giver som eksempel at man med NemID som studerende kan søge om optagelse på en uddannelse eller ansøge om pension i Holland, hvis man ellers er berettiget til denne ydelse.

I takt med at MitID erstatter NemID, vil løsningen også kunne benyttes med MitID. Det forventes, at man kan logge ind i andre landes selvbetjeningsløsninger med MitID fra efteråret 2022.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.