Forside Nyheder

Nu kommer der Wear OS 3-ure fra andre end Samsung og Google

-
(Foto: Montblanc)

Montblanc bliver det første dyre design-brand, der lancerer et ur med Googles nyeste version af firmaets smarturs-software.

Da Wear OS 3 blev lanceret sidste sommer, var det som et eksklusivt samarbejde mellem Google og Samsung. Det blev allerede fra starten gjort klart, at Samsung ville have en slags eneret på at lave Wear OS 3-ure i de første, mange måneder.

Dette var formentlig den ”pris”, Google betalte for at få Samsung overtalt til at droppe Tizen-platformen på firmaets smarture og i stedet bakke op om Wear OS 3, for dermed at give Apple Watch’ popularitet bare en smule modspil.

Annonce:

Men nu er Samsungs eksklusiv-periode tilsyneladende ved at være slut, hvilket passer nogenlunde med at den sydkoreanske gigant fik næsten et år på markedet alene med Wear OS 3. Nu begynder der nemlig at pible Wear OS 3-ure frem fra andre mærker.

(Foto: Montblanc)

Det var således ikke nogen stor overraskelse, da Google selv blev det første firma, der viste et Wear OS 3-ur frem, der ikke stod Samsung på (også selv om de måske kom ud af busken med en smule tvang). Men Wear OS-platformen har altid markeret sig ved at være den foretrukne platform for luksusmærker, der gerne vil tilbyde eksklusive smarture til kunderne.

Koster næsten 10 gange så meget som et Samsung-ur

Det er derfor også et af de mere pebrede mærker, der kommer på banen med det første smartur uden Samsung-logo, der har Wear OS 3 ombord fra fødslen. Der er tale om Montblanc, der måske nok er kendt for sine dyre penne, men også laver alt fra moderigtige brillestel og solbriller til tasker, kufferter, tegnebøger og andre accessories.

Montblanc laver også analoge ure, men sprang med på smarturs-bølgen i 2017 med den Wear OS-baserede Summit-serie. Luksus-brandet har siden også udvidet sin forbrugerteknologi-portefølje med et par hovedtelefoner.

Men nu kommer altså en ny version af Summit-urene med Wear OS 3 ombord. De kan alle de ting, man forventer af et Wear OS 3-ur, hvilket inkluderer puls- og skridtmåler (og andre fitness-features), samt blodilt-måling og søvn-monitorering. Men på hardware-siden er det værd at notere sig, at Summit 3-uret er baseret på Snapdragon Wear 4100 Plus, som er en nyere, og formentlig hurtigere, processor end den Exynos-chip, der sidder i Samsung Galaxy Watch 4.

(Foto: Montblanc)

Skærmen er en 1.28” AMOLED-skærm med 416×416 pixels opløsning. Uret er kompatibelt med både iOS og Android, har 1GB RAM ombord og 8GB lagerplads. Der er to knapper og en krone på uret. Kronen bruges til at navigere rundt i apps med, mens de to knapper kan programmeres til at starte en brugervalgt app op. Summit 3 har også Bluetooth 5.0 og understøtter NFC-betalinger.

Apropos betaling, så skal man naturligvis betale en hel del ekstra for designet og Montblanc-logoet. Prisen er sat til 1.250 Euro, eller cirka 9.300 kroner. Det er omtrent 10 gange så meget, som man p.t. kan købe et Samsung Galaxy Watch 4 for. Men så får man til gengæld også både en silicone- og en læderrem med i æsken. Selve uret fås i sort, sølv og i en kombination af begge.

Den store nyhed her er dog ikke så meget det dyre Montblanc-ur, men at vi nu kan forvente at se Wear OS 3 begynde at brede sig til andre (og også billigere mærker). Nyere smarture fra bl.a. Mobvoi og Tag Heuer er blevet lovet opgraderinger til Wear OS 3, som kommer senere i år, og Fossil skulle også være på vej med et Wear OS 3-ur. Formentlig kommer der også et Wear OS 3-ur fra det dansk-startede Skagen-mærke, som Fossil nu ejer.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.