Forside Nyheder

Bedre internet: Starlink får lov til at opsende 7.500 nye satellitter

-

Starlink bad først om lov til at sende 30.000 af deres generation 2. internet-satellitter i omløb

De amerikanske kommunikationsmyndigheder, FCC (Federal Communications Commission) har nu givet Elon Musks SpaceX tilladelse til at opsende 7.500 nye satellitter til Starlink.

Annonce:

Det er en delvis tilladelse, for SpaceX bad oprindelig om lov til at sende hele 29.988 af deres 2. generations Starlink-satellitter i omløb.

Starlink, som også fås i Danmark, er højhastigheds internetforbindelser via satellitter.

På landjorden har man en parabolantenne og en modtager/router, og fidusen er at det kan bruges selv i fjerntliggende egne, hvor der ikke er mulighed for internet via kabler eller mobildata. Det kan også være ude på verdenshavene.

Når de nye satellitter er kommet i omløb, vil Starlink dække mere af verden.

Modtageren kan drives af batterier, hvorfor Starlink også er blevet populært i Ukraine, til at levere internet til fronten og i byer som i perioder er uden strøm i stikkontakterne.

Generation 2 af Starlink-satellitterne opererer i konstellationer i 3 forskellige højder: 525 km, 530 km og 535 km.

At SpaceX indtil videre må “nøjes” med 7.500 nye satellitter skyldes bekymring fra bl.a. NASA, som frygter for andre rumprojekter og en øget mængde rumskrot. NASA skrev til FCC at et stort antal Starlink-satellitter kunne medføre en øget risiko for kollisioner og føre til færre opsendelsesvinduer.

Tilladelsen til de knap 30.000 nye satellitter er dog ikke afvist, blot udskudt. Så lige nu og her får SpaceX lov til at opsende 7.500 nye satellitter, og så kan det være at de senere får lov til at opsende flere.

Starlink har 12.000 satellitter i omløb af 1. generation.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.