Forside Produkter Auto

Schweiz overvejer forbud mod at køre elbiler i vinteren

-
Tesla Model Y

Det velhavende Alpeland Schweiz overvejer forbud mod at køre elbil, hvis risikoen for el-blackout bliver for stor.

Det schwizske parlement arbejder med et lovforslag, der i yderste konsekvens kan give et forbud mod at køre elbil på vejene i landet ifølge Lyd & Billede. Det er en nødplan der er delt op i fire niveauer, og planen forventes vedtaget i december.

Det er meningen at nødplanen skal bringe Schweiz sikkert gennem de kolde måneder, og starter med at befolkningen kun må vaske tøj ved maks 40 graders varme, og at streamingtjenester skal nedsætte opløsningen for at spare på båndbredde og elforbrug.

Annonce:

Det tredie niveau rammer bredere, og forbyder at man spiller på spilkonsoller, butikkerne skal lukke tidligere, og et forbud mod at bruge elbiler med mindre det er til tvingende nødvendige forhold som lægebesøg, indkøb og besøg hos offentlige myndigheder.

Benzin- og dieselbiler bliver ikke berørt på samme måde af de kommende regler. Dog vil hastighedsgrænsen på de schweiziske motorveje blive sænket fra 120 til 100 km/t, og det er jo en mild konsekvens sammenlignet med et totalt forbud mod elbil-ejere.

Naturligvis er den schweiziske brancheforening for bilimportører rystede over forslaget.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.