Forside * Featured

Her er traileren for ’Game of Thrones’-skabernes nye sci-fi-serie

-
(Foto: Netflix)

’3 Body Problem’, den ambitiøse, engelsksprogede dramatisering af et af vor tids største science fiction-fænomener, kommer til januar.

Omend man kunne lide afslutningen eller ej, så er der ingen tvivl om at ’Game of Thrones’ er et af de allerstørste serie-fænomener i de seneste årtier. Og så skulle man jo tro, at det ville have stor mediebevågenhed, hvad skaberne af fænomenet fulgte det op med.

Men det lader til, at forvirringen omkring D.B. Weiss’ og David Benioffs næste projekt har været så stor, at både seriefans og medier generelt har droppet at følge med i de mindste detaljer, indtil der var noget konkret at tale om.

Annonce:

Først skulle de to herrer følge ’Game of Thrones’ op med en Star Wars-film. Men eftersom forvirringen omkring Star Wars har været næsten lige så stor som Weiss’ og Benioffs projektkalender blev dette senere droppet. Siden hørte vi så om en serie, der skulle foregå i et alternativt univers, hvor slaveriet aldrig er blevet forbudt. Det projekt blev heller aldrig til noget.

(Foto: Netflix)

Siden kom det så frem, at de to herrer havde kastet sig over en dramatisering er et af de største fænomener i science fiction-litteraturen i nyere tid, nemlig ’The Three-Body Problem’-trilogien af Cixin Liu (eller Liu Cixin med respekt for den kinesiske rækkefølge af for- og efternavne).

Serie i stort format

Bogserien, der er også kendes under navnet ’Remembrance of Earth’s Past’, blev filmatiseret første gang som en kinesisk produktion for snart 10 år siden, men den er aldrig blevet gjort færdig. Filmen nåede aldrig ud af post-produktionsstadiet, og materialet siges at være så ringe, at det helst ikke skal se dagens lys. I mellemtiden er en TV-version af serien blevet produceret til det kinesiske marked og denne havde premiere i januar.

I september 2020, mens de fleste af os var allermest optaget af Covid-19, blev det så offentliggjort, at Netflix (efter en budkrig med bl.a. Amazon) ville producere en engelsksproget serie baseret på ’The Three-Body Problem’, og at denne skulle skrives og produceres af Weiss og Benioff. Blandt de rådgivende producere finder man blandt andet også instruktøren Rian Johnson.

Det er denne serie, der nu har fået en teaser-trailer og et premieretidspunkt. I forbindelse med Netflix’ fan-event ’Tudum’, blev det afsløret, at serien med den lettere omskrevne titel ’3 Body Problem’ kommer på skærmen til januar. Der er helt tydeligvis tale om en serie i stort format med masser af effekter.

(Foto: Netflix)

Seriens rolleliste består primært af relativt ukendte skuespillere med asiatisk baggrund, hvoraf en enkelt undtagelse er Benedict Wong, som mange nok kender som Wong fra Marvel Cinematic Universe, og som har spillet med i et hav af andre ting fra ’Prometheus’ til ’Black Mirror’. Der er også nogle få overlevere fra ’Game of Thrones’, nemlig John Bradley, Jonathan Pryce og Liam Cunningham.

’3 Body Problem’ er en vidtrækkende historie, der spænder fra Kinas kulturrevolution i midten af det 20. århundrede til et godt stykke ind i fremtiden. Men det overordnede tema er at en invasionsstyrke fra planeten Trisolaris er på vej mod Jorden. Det vil dog tage rumvæsnerne 450 år at rejse hertil, så meget af historien handler om vores praktiske og politiske forberedelser for invasionen. Det sidste inkluderer blandt andet et avanceret VR-simulationsspil, der står centralt i handlingen og som har navnet ’Three Body’.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.