Forside Nyheder

Musk vil indføre Betalingsmodel på X – Men kan det redde det sociale medie?

-

Efter erhvervelsen af Twitter for et år siden har tech-mogulen Elon Musk forsøgt forskellige metoder til at genoplive det voksende sociale medie, men indtil videre uden succes. Mange brugere har vendt det tidligere populære platform ryggen på grund af en skiftende redaktionel linje og uforudsigelige ændringer i brugerpolitikken.

Tidligere i år forsøgte Musk at puste nyt liv i mediet ved at omdøbe det til X, men det har ikke forhindret brugerflugten. Den farverige iværksætter har også introduceret en grænse for antallet af gratis indlæg, en bruger kan offentliggøre – et træk der også har mødt modstand.

Annonce:

Nye restriktioner er på vej. Alle nye X-brugere skal nu betale mindst en dollar om året for at deltage aktivt på platformen. Det er stadig muligt at læse indlæg og se videoer gratis, men for at offentliggøre indhold, kommentere eller like, skal brugerne betale.

Musk forsvarer beslutningen med et ønske om at beskytte X mod bot-konti og spredning af spam. Imidlertid mener flere eksperter inden for it-sikkerhed, at spammere simpelthen vil bruge stjålne kreditkortoplysninger til at betale for adgang.

X’s nyeste betalingsinitiativ bliver i første omgang testet i New Zealand og Filippinerne. Hvis testen viser sig at være en succes, vil betalingsmodellen blive rullet ud globalt. I starten er det kun nye brugere, der skal betale det nye gebyr.

Det er uvist, om Musks seneste forsøg vil bære frugt. En stigende passivitet blandt sociale mediebrugere globalt kan yderligere underminere X’s chancer for at genvinde sin tidligere popularitet. Tiden vil vise, om betalingsmodellen bliver nøglen til at vende skuden, eller om X fortsætter sin nedadgående spiral.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.