Forside Nyheder

LG venter nedgang i OLED TV-salg grundet … LG

-

LG forudser nedgang i OLED TV-salg på grund af egen panelmangel

LG Electronics står over for en nedgang i antallet af OLED TV’er afsendt til forhandlere i 2023 sammenlignet med det foregående år, hvilket The Elec har rapporteret baseret på firmaets udmeldinger. En væsentlig faktor bag dette fald er den knappe forsyning af OLED-paneler på markedet. Ironisk nok er LG Display, som agerer som en selvstændig enhed adskilt fra LG Electronics, den primære leverandør af disse paneler.

Annonce:

Til trods for deres indbyrdes forbindelse, forventer LG Display at slutte året med en leveringsreduktion på 27% i forhold til OLED-paneler i 2022. LG Display har længe haft monopol på markedet for OLED-skærme, der sidder i topklasse-TV’er globalt, indtil Samsung Display i 2022 introducerede et QD-OLED alternativ. Indtil videre er det dog kun Samsung Electronics og Sony, der har benyttet sig af dette nye tilbud.

LG nævner også bredere økonomiske udfordringer som en medvirkende årsag til tilbagegangen i TV-salget over det sidste år, herunder inflation og geopolitiske spændinger. Generelt har 2023 ikke været et år med økonomisk opsving globalt.

Der er dog også positive nyheder; LG forventer en stigning på omkring midten af 10%-mærket i efterspørgslen på OLED TV’er i 2024. Dette lover godt for forbrugerne, især op til Black Friday, hvor konkurrencen om kundernes gunst forventes at intensiveres.

Denne udvikling antyder, at med et langsommere salg af OLED TV’er igennem året, vil der sandsynligvis være et overskud af lager, som detailhandlere (inklusive LG) vil være ivrige efter at komme af med før lanceringen af næste års modeller til foråret. Markedet har allerede oplevet fristende OLED TV-tilbud i optakten til Black Friday, og vi kan forvente at se flere attraktive tilbud samt spændende nye modeller og konkurrencedygtige priser i 2024, hvis virksomhederne forudser en øgning i forbrugerinteressen.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.