Forside * Featured

Apple stopper salg af Watch-topmodeller i hjemlandet

-

Apple har valgt at stoppe salget af deres nyeste topmodeller af Watch, efter at en patentsag ikke gik deres vej

Apple annoncerer, at de vil stoppe salget af deres nyeste Apple Watch-modeller, Apple Watch Series 9 og Apple Watch Ultra 2, i USA denne uge. Dette sker som følge af en afgørelse fra International Trade Commission (ITC) i en patentsag mellem Apple og medicoteknologivirksomheden Masimo, der omhandler Apple Watch’s blodilt-sensorteknologi. Det skriver 9to5mac, som har fået det bekræftet hos Apple selv.

Annonce:

ITC’s afgørelse, der blev annonceret i oktober, understøtter en dommers beslutning fra januar og har sendt sagen til en 60-dages præsidentiel gennemgangsperiode under Bidens administration. Denne periode udløber den 25. december, og Apple har valgt at agere forebyggende for at overholde ITC’s beslutning.

Fra og med den 21. december kl. 21 dansk tid, vil Apple Watch Series 9 og Apple Watch Ultra 2 ikke længere kunne bestilles fra Apples hjemmeside i USA. Efter den 24. december vil disse modeller heller ikke være tilgængelige i Apples fysiske butikker. ITC’s forbud påvirker kun salget af de nye Apple Watch-modeller med blodilt-overvågning, mens den billigere Apple Watch SE-model, som ikke har denne sensor, forbliver tilgængelig.

Denne situation stammer fra en igangværende juridisk strid mellem Apple og Masimo. Masimo beskylder Apple for at have krænket flere af deres patenter vedrørende blodilt-sensorteknologi i Apple Watch. Der har været to hoveddele i denne sag: Et søgsmål indgivet af Masimo mod Apple i den amerikanske distriktsret i Central District of California tidligt i 2020 og en sag indgivet af Masimo hos ITC i juni 2021.

Masimo har udtrykt frustration over den langsomme fremgang i distriktsretssagen, hvilket førte til deres klage til ITC. ITC fandt, at Apple kun krænkede to af Masimos patenter, relateret til Apple Watch’s pulsoksimeterfunktion. Selvom Bidens administration kan nedlægge veto mod ITC’s forbud, har Det Hvide Hus indtil videre valgt ikke at handle.

Apple understreger, at de har planer om at appellere ITC’s afgørelse efter den præsidentielle gennemgangsperiode udløber. De to Masimo-patenter, som ITC hævder, at Apple Watch krænker, udløber først i august 2028, hvilket giver Apple mulighed for at søge en løsning eller licensaftale med Masimo, eller forsøge at omgå disse patenter gennem ændringer i Apple Watch-softwaren.

Eksisterende Apple Watch-modeller med blodilt-sensor, såsom Apple Watch Series 6 fra 2020, er ikke påvirket af ITC’s forbud og vil fortsætte med at fungere som normalt. ITC’s ordre tillader også service, reparation eller garanti på enheder solgt før den 25. december.

Det er stadig uvist, hvor længe Apple Watch Ultra 2 og Apple Watch Series 9 vil være utilgængelige i USA, men Apple understreger, at de vil fortsætte med at træffe alle nødvendige foranstaltninger for at bringe disse modeller tilbage til det amerikanske marked så hurtigt som muligt.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.