Forside * Featured

MobilePay jubler: Apple vil åbne iPhones NFC-chip

-
Foto: recordere.dk

Apple har foreslået EU at åbne NFC-chippen i iPhone for konkurrenter indenfor elektronisk betaling

Efter en dialog mellem EU-Kommissionen og Apple foreslår Apple nu at give adgang til sin kontaktløse betalingsteknologi på iPhone til andre wallets end deres egen Apple Pay. Det skriver Vipps MobilePay i en udmelding.

Hvis Apple holder deres løfte, er dette en reel game changer for mobile wallets, og hos MobilePay kan de næsten ikke få armene ned med udsigten til fair konkurrence. De kaldet det afgørende for innovation, hvilket gør dette til en stor dag for forbrugere, handlende og fintech.

Annonce:

I flere år har Apple forhindret adgang til den NFC-chip, som muliggør kontaktløs betaling for alle andre mobile wallets end Apple Pay. Nu har EU-Kommissionen offentliggjort forslag til forpligtelser fra Apple, der siger, at tech-giganten vil åbne teknologien for andre mobile wallets, såsom Vipps MobilePay.

“Det er en fantastisk nyhed for os og alle brugere af digitale betalinger. Vi har kæmpet denne kamp i lang tid, og i dag bifalder vi EU’s konsekvente arbejde for at sikre åben og fri konkurrence. Den bedste løsning bør vinde markedet”, fortæller Rune Garborg, CEO for Vipps MobilePay.

Det nordiske wallet-firma har bidraget med indsigter til EU-kommissionen, og i februar deltog de i en høring i Bruxelles om sagen. En af de indsigter, der blev delt, er empiriske beviser for, at den kontaktløse NFC-teknologi er langt den nemmeste løsning for forbrugerne sammenlignet med QR-koder og BLE (Bluetooth) i betalingsterminaler, som kun havde en beskeden markedsandel.

“Vi er superoptimistiske og positive over for Apples foreslåede forpligtelser, men vi vil gemme den rigtige fejring til, når vi ser Apple opfylde forpligtelserne uden forhindringer og ekstra omkostninger for udviklere. Hvis andre wallets som vores skal have en chance, skal de være lige så nemme at bruge for forbrugerne som ApplePay”, slutter Garborg.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.