Forside * Featured

Nyt atom-batteri lover en levetid på 50 år

-
Foto: Betavolt

Betavolt, et kinesisk firma, har afsløret deres forbrugerrettede atomenergibatteri, Betavolt BV100, som lover en levetid på 50 år.

Denne første udgave af Betavolts nye batteriteknologi bruger nikkel-63 isotopen og diamanthalvledermateriale. Målrettet mod en bred vifte af applikationer såsom rumfart, AI-enheder, medicinsk udstyr, MEMS-systemer, sensorer, små droner og robotter, har BV100 potentialet til at revolutionere, hvordan elektroniske apparater oplades. Det skriver Tom’s Hardware

BV100, som stadig er i pilotproduktionsfasen, er relativt lille (15 x 15 x 5 mm) og leverer 100 mikrowatt ved 3 volt. Betavolt planlægger at anvende flere BV100-batterier i serie eller parallel for at opfylde specifikke enhedskrav, og virksomheden arbejder på en 1-watt version, der forventes lanceret i 2025.

Annonce:
Foto: Betavolt

Dette banebrydende produkt er markant forskelligt fra tidligere atombatterier udviklet i 1960’erne i USA og USSR. Tidligere versioner var større, farligere og dyrere, og nogle brugte plutonium som energikilde. I modsætning hertil bruger BV100 en nikkel-63 isotop, der henfalder til stabil kobber, og kombineret med diamanthalvledermaterialet kan fungere stabilt i temperaturer fra -60 til 120 grader Celsius.

Betavolts fremstillingsproces involverer at placere en 2 mikrometer tyk nikkel-63 plade mellem to diamant halvlederkonvertere. Med deres unikke enkeltkrystal diamanthalvleder på 10 mikrometer tyk, sigter Betavolt efter at udvikle atombatterier med endnu højere effektniveauer og længere levetid ved at undersøge andre isotoper såsom strontium-90 og promethium-147, med potentialet for batterier med en levetid på op til 230 år.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.