Forside * Featured

Test: Sony PlayStation Pulse Explore

-

Vi har testet Sonys første in-ear headset til PS5 og PlayStation Portal en uges tid og er klar med dommen

Da Sony lancerede PlayStation Portal (som vi har testet her), var det også med lovning på et par matchende in-ear hovedtelefoner. De er nu landet herhjemme og er på gaden nu.

Annonce:

Første indtryk

Da det endelig lykkedes mig at komme igennem den lettere vanvittige indpakning Sony disker op med (havde jeg vidst dette havde I fået en udpakningsvideo at more jer over), var første indtryk at Explore følger ret fint I tråd med PlayStations øvrige produkter rent visuelt.

Casen hovedtelefonerne opbevares i er holdt i sort og hvid og passer designmæssigt fint sammen med PS Portal og PS5. Casen er dog lidt større end jeg havde forventet og ikke synderligt “lommevenlig”.

Sammen med casen får du et kabel til opladning, fire forskellige størrelse ørepropper, en dongle for brug i PS5, samt hovedtelefonerne naturligvis. Jeg kan anbefale at starte med at prøve de forskellige størrelse ørepropper af, da dem der sidder på fra start, i hvert fald i mit tilfælde, var en tand for små og derfor ikke sad ordentligt. Det havde også været rart, hvis Sony havde inkluderet et sæt ørepropper i skum, da de har det med at sidde bedst (i hvert fald i mine ører). Efter lidt tilpasning lykkedes det dog at få dem til at sidde rigtig fint.

 

Designet af ørepropperne er som casen meget “Playstation’sk” og jeg må tilstå, at jeg synes designet er pænest når de er placeret i casen. I ørerne ser de lidt klodsede ud, ligesom jeg heller ikke til at begynde med lige kunne forstå, hvordan de var tiltænkt at skulle vende. De skal ligesom “skrues” ind i øret og kan på den måde egentlig sidde i flere vinkler, alt efter hvad der passer dig bedst. På hver prop sidder en knap til styring af lyden, samt en knap for tilslutning via PlayStation Link på din PlayStation Portal.

Heldigvis er ørepropperne ganske behagelige at have på og det lidt klodsede design mærkes ikke umiddelbart når de sidder der, selvom det tog mig lidt længere tid end med andre in-ears at finde den rette placering. Knapperne for justering af lydstyrke er lette at betjene, selvom en justering af lydstyrke ofte betyder, at man får rykket lidt på headsettet og så skal justere headsettet igen. Det er dog ikke noget stort issue.

For en, der som jeg godt kan lide kun at have lyd i det ene øre når familien er hjemme, synes jeg det er lækkert, at jeg kan bruge venstre og højre øreprop selvstændigt og samtidig have adgang til justering af lyd og mikrofon. Tiden hvor jeg sidder med et over-ear headset skævt på skallen for både at kunne tale med vennerne online, samt ane hvad der foregik derhjemme er ovre.

 

 

Bluetooth og PlayStation Link – samtidig

En lækker feature på Explore er, at de understøtter bluetooth og PlayStation Link simultant. Det betyder i praksis, at hvis du forbinder PlayStation Portal via link, ja så kan de samtidig være tilsluttet din telefon, så du kan tage opkald, eller høre musik eller andet samtidig med at du gamer. Headsettet er let at tilslutte telefonen, man holder blot en knap nede i casen og connecter. Explore er dog tiltænkt brug til spil og jeg tror de færreste har lyst til at rende rundt med explore i ørerne ude i byen, dertil er de alt for klodsede efter min smag. Men forbindelse til telefonen derhjemme, eller hvor man ellers gamer fungerer glimrende.

Pulse Explore er ikke nogle billige hovedtelefoner og de føles da heller ikke sådan når man sidder med dem i hænderne eller bruger dem. Byggekvaliteten er i top, ligesom øretelefonerne er forsynet med planar magnetic drivers, som normalt er forbeholdt dyrere headsets. Batteritiden ligger på fornuftige 5 timer, samt yderligere 10 timer opmagasineret i casen. Det synes jeg egentlig er ganske fint. Tilslutning til Portal var PS Link er super let, det samme er det via dongle på PS5, selvom min PS5 af en eller anden årsag siger at headsettet ikke understøttes, for så at tilslutte alligevel.

 

 

Lyden

Pulse Explore er skabt med gaming for øje og lyden er rigtig god overordnet set. Lyden er testet i alt fra FC 24, Modern Warfare, World of Tanks og Prince of Persia. Alle steder er lydbilledet præcist og jeg hører lyde som ikke høres over anlægget. Især 3D lyden fungerer virkelig lækkert og gør oplevelsen på PlayStation Portal endnu bedre. Til gengæld er jeg ikke helt så imponeret over basniveauet og man har ingen indstillingsmuligheder.

Jeg kan godt lide lidt ekstra bund i eksplosioner og lignende og her kommer explore en smule til kort i forhold til mine Steelseries Nova Pro over-ears. Det er ikke at forstå som at bassen er decideret dårlig, men fordi at resten af lydbilledet er så præcist og tydeligt, bliver man ekstra opmærksom på det manglende “umpfh” ved normalt bastunge lyde. Mikrofonen på headsettet er ganske fin. Lyden er måske en smule tydeligere med et over Ear headset med “snorkel” hen til munden osv., men for hvad det er, er det altså en helt fin mikrofon man får her.

I forhold til musik, må tilstå at jeg ikke kommer til at bruge pulse explore til at høre musik på. Det er vel egentlig heller ikke det de er skabt til. Jeg har testet det kortvarigt og jeg synes lyden er for “tynd” til musik uden jeg dog på nogen måde er ekspert på området. Igen savner jeg mere bas. Er du til at høre musik mens du spiller er det fint nok, men jeg ville aldrig gå efter Pulse Explore specifikt til musik.

 

 

Konklusion

Har du investeret i en PlayStation Portal er Pulse Explore som skabt hertil. De er nemme at tilslutte, nemme at tage med i tasken, forbedrer lyden fra din portal markant og kommer i et funky design og os så får man ikke varme ører med et in-ear headset.

Du får ydermere en dongle med i købet så du også kan bruge headsettet på din PS5. Ekstra dongles kan købes separat for tilslutning til andre enheder som f.eks pc og Mac. Du får ikke helt samme basniveau som med et par gode over ears, men er du i markedet for et in-ear headset til PS Portal og PS5, er Pulse Explore et rigtig stærkt bud.

 

Pris og tilgængelighed

Sony PlayStation Pulse Explore koster kr. 1.700 (tjek dagspris)

Er på gaden nu

 

Sony PlayStation Pulse Explore specs (engelsk)

Style: In-ear
Colors: Black and white
Drivers: Planar magnetic drivers
Connections: 2.4 GHz via USB-A PlayStation Link dongle, Bluetooth 5.3
Battery life: Up to 5 hours (earbuds), up to 15 hours with charging case
Device compatibility: PlayStation 5, PC, Mac, iOS, Android
Microphone: AI noise rejecting mics, 2x
Virtual surround sound: Tempest 3D
Noise canceling: No
Weight: 6 grams (per earbud), 72-gram charging case
Extra features: Multi-device connection, six extra ear tips

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.