Forside * Featured

Teleselskaberne tager kampen op mod SMS-svindel

-
Foto: Shutterstock.com

Snart indføres et nyt våben herhjemme for at dæmme op mod svindel via SMS

Foråret 2024 bringer nye våben ind i kampen mod sms-svindel (spoofing), takket være et samarbejde mellem Teleindustrien og Danmarks teleselskaber. Disse skridt tages i lyset af stigende antal sms’er, hvor svindlere udgiver sig for at være banker eller myndigheder. Det skriver IT-mediet Version2

Et markant eksempel på denne svindel opstod under den travle juletid, hvor mange modtog sms’er fra “Borger.dk”, der i realiteten var falske og ledte intetanende borgere til en hjemmeside designet til at stjæle MitID-oplysninger.

Annonce:

Teleindustrien arbejder nu på en løsning, der er planlagt til at blive implementeret af landets teleselskaber inden for de næste par måneder. Denne løsning vil ikke fuldstændigt eliminere sms-spoofing, men forventes at reducere antallet af svindel-sms’er betydeligt.

Projektets kerne ligger i at tillade sms-afsendere at beskytte deres afsendernavn, således at kun autoriserede kilder kan sende beskeder under et bestemt navn, som f.eks. “Danske Bank”. Dette forhindrer svindlere i at sende beskeder under et beskyttet afsender-ID, da sådanne forsøg vil blive blokeret før afsendelse.

Denne nye løsning vil også forhindre, at falske sms’er fra svindlere bliver blandet med legitime beskeder fra den faktiske afsender.

Jakob Willer, direktør for Teleindustrien, understreger, at selvom løsningen ikke løser alle udfordringer med sms-svindel, er det et vigtigt skridt i kampen mod digital svindel. Han tilføjer, at initiativet særligt fokuserer på afsender-ID’er, der kunne misbruges til forbrugersvindel, som f.eks. i banksektoren, store virksomheder og myndigheder.

Dog anerkender Willer, at svindlere stadig vil kunne sende sms’er fra navne, der ligner de legitime afsendere. Men på trods af dette er det nye tiltag set som et essentielt første skridt mod bedre sikkerhed.

Dette initiativ er del af en større indsats mod svindel, støttet af Erhvervsministeriet samt organisationer som Finans Danmark og Forbrugerrådet Tænk.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.