Forside * Featured

Apple smider Epic ud og blokerer for deres app-butik i EU

-
(Foto: Imagine.art/Apple/Epic Games)

De to tech-firmaer ligger nu i åben krig. Apple kalder Epic Games for et ”beviseligt utroværdigt” firma, mens Epic Games kalder det et brud på EUs DMA-lovgivning.

Apple har tilsyneladende ikke lagt sig fladt ned, når det gælder EUs implementering af Digital Markets Act (DMA). Ud over et smuthul, der kan spænde ben for adgangen til tredjeparts-appbutikker, hvis man rejser ud af EU, har selskabet nu kastet benzin på bålet i striden med Epic Games.

iOS 17.4, der skulle åbne for tredjeparts-appbutikker, er nu sendt ud. Men én højprofileret tredjeparts-appbutik bliver ikke til noget lige nu. Det er den, som netop Epic Games havde tænkt sig at åbne, så snart de kunne, sådan at de ikke behøver betale ”Apple-skatten” (altså App Store-kommissionen på 30%) for spil såsom ’Fortnite’.

Annonce:

Apple har nemlig smidt Epic Games ud af sit udvikler-miljø. Epic Games skriver på firmaets hjemmeside, at Apple har ophævet deres svenskbaserede udvikler-konto for EU og dermed adgangen til at bruge Apples udviklerværktøjer.

Det er sket én dag efter at iOS 17.4 er blevet tilgængelig for iPhone-brugerne. Apple har fulgt ophævelsen op med et brev, hvor Apples advokater kalder Epic Games ”beviseligt utroværdigt” firma baseret på historikken mellem Apple og Epic Games.

”Hvorfor skulle vi stole på jer nu?”

Det kommer efter en række emails er blevet kastet frem og tilbage mellem Epic Games’ øverste chefer, inklusive Tim Sweeney, og Apple-topfolk som Phil Schiller og Craig Federighi. Her informerer Epic Games Apple om at de har tænkt sig at åbne en tredjeparts-appbutik, nu hvor DMA gør det muligt. Du kan se kommunikationen på Epic Games’ website.

I høflige, men også bestemte vendinger forklarer Phil Schiller blandt andet til Tim Sweeney i et brev, at ”Epic Games har tidligere indgået aftaler med Apple, hvorefter disse er blevet brudt”. Det er naturligvis Epics provokation omkring ”Apple-skatten” for nogle år tilbage, Schiller her hentyder til.

(Foto: Openclipart/Wikimedia Commons)

I slutningen af brevet opfordrer Phil Schiller Epic Games-direktøren til at forklare, i ”simple, ubetingede termer”, hvorfor Apple dog skulle stole på Epic Games denne gang. I brevet til Epic Games’ advokater kan man se, at Tim Sweeney greb denne mulighed, men hans svar var tilsyneladende ikke godt nok for Apple.

Sweeneys svar var ”utilfredsstillende og utroværdigt” ifølge Apple, der også skriver i brevet, at det svaret kunne ”koges ned til et usubstantieret ”stol på os””. Apple henviser også i flere dele af kommunikationen til Tim Sweeneys offentlige kommentarer på sociale medier, hvor han bl.a. i hårde vendinger kritiserer Apples planer for at overholde DMA-lovene.

Lige nu kan Epic Games således ikke åbne den tredjeparts-appbutik på iOS, som selskabet mener at DMA giver dem ret til at åbne. Om det ender med at sagen ryger tilbage til EU som en klage på vegne af Epic Games ved vi endnu ikke, men én ting er sikkert: Krigen mellem Apple og Epic Games er ikke slut. Den er tværtimod netop gået ind i en ny fase.

 

Opdatering

Apple i kovending: Epic er tilbage i varmen

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.