Forside * Featured

Ny Star Wars-trailer: The Acolyte lander til juni

-
(Foto: Disney/Lucasfilm)

Den nye Star Wars-serie lander 4. juni med to afsnit ud af i alt otte, der foregår i den såkaldte ’High Republic’-periode af galaksens historie.

Selv for Star Wars-fans kom det som lidt af en overraskelse, da det i går blev annonceret, at ventetiden på den næste Star Wars-serie ville blive kortere end forventet. De fleste havde nok regnet med, at ’The Acolyte’ ville komme i anden halvdel af 2024, men så sprang bomben mandag om, at serien allerede får premiere til juni.

Når mange fans havde forventet, at serien først ville lande til efteråret, var det fordi, det for mange måneder siden efterhånden blev annonceret, at vores næste gensyn med karaktererne i ’The Mandalorian’ først ville blive i 2026, når filmen om Din Djarin og Grogu får premiere.

Annonce:
Lee Jung-jae fra ‘Squid Game’ spiller en af hovedrollerne i ‘The Acolyte’ (Foto: Disney/Lucasfilm)

Det betød naturligvis at sæson 4 af ’The Mandalorian’, som mange havde regnet med at se til efteråret, er udsat på ubestemt tid. Så det ville være logisk, hvis ’The Acolyte’ overtog efterårs-premieretidspunktet. Men sådan blev det ikke. Nu er der i stedet meget, der tyder på, at anden og sidste sæson af ’Andor’ kommer til efteråret i stedet.

I dag har Disney og Lucasfilm så fulgt nyheden op med den første officielle trailer for ’The Acolyte’ – og hold da op! Det ser ud til at blive en action-spækket affære, der åbner et helt nyt kapitel i Star Wars-universet på live-action-siden.

I republikkens guldalder

Det sidste skal forstås ganske bogstaveligt. ’The Acolyte’ – der betyder ”disciplen” eller ”håndlangeren” – foregår i den periode af Star Wars-universets historie, der omtales som ”The High Republic”.

Denne periode ligger omtrent 500 til 100 år før den periode, Skywalker-sagaen foregår i, og anses for at være den galaktiske republiks guldalder. Når Obi-Wan Kenobi i ‘Episode IV: A New Hope’ omtaler det lyssværd, han giver til Luke Skywalker som tilhørende ”en mere civiliseret æra” er det The High Republic, han blandt andet hentyder til.

Der er allerede taget hul på denne historiske periode i Star Wars-universet i form af bøger, tegneserier og tegnefilmsserien ’Star Wars: Young Jedi Adventures’. Men med ’The Acolyte’ er det første gang, vi ser noget fra denne periode af galaksens historie i live-action.

The High Republic-perioden er markeret af kulminationen på Jedi-ordenens magt i republikken. Ordenens indflydelse som udøvende magt i republikken betyder naturligvis at Jedi-ridderne har en vis indflydelse på den lovgivende og dømmende magt. Og som man kan forestille sig, er det ikke alle, der er helt tilfredse med den magtfordeling.

Fundamentet begynder at smuldre

Vi ved fra Skywalker-sagaen, at republikken falder og bliver til en autoritær stat under Kejser Palpatine. Dette sker blandt andet på grund af interne problemer i Jedi-ordenen, der således allerede er svækket, da Anakin Skywalker kommer ind i billedet. Men hvordan og hvornår begyndte fundamentet under Jedi-ordenen at smuldre?

Det er det, ’The Acolyte’ angiveligt handler om. Serien centrerer sig tilsyneladende omkring den uventede tilbagevenden af Jedi’ernes modstykke, Sith-ordenen. Som bekendt er der altid to Sith Lords, en mester og en discipel – og det kan være den sidstnævnte, seriens titel hentyder til.

Hvem har kontrollen over det røde Sith-lyssværd i den kommende serie? (Foto: Disney/Lucasfilm)

Det kan man også se i traileren, hvor en af Jedi’erne spørger ”Hvad er det der?”, fulgt af et rødt lyssværd, der antændes…som bekendt er Sith’ernes foretrukne lyssværdsfarve rød på grund af typen af Kyber-krystaller, de bruger.

Seriens to primære karakterer, Mae og Sol, spilles af Amandla Stenberg (som nogle måske husker fra ’The Hunger Games’ og ’The Hate U Give’) og Lee Jung-jae, som blev verdenskendt for at spille hovedpersonen i ’Squid Game’ på Netflix.

Carrie-Ann Moss fra ‘The Matrix’-filmene får lov at være med i endnu flere kampsports-scener i ‘The Acolyte’ (Foto: Disney/Lucasfilm)

Der er dog også andre kendte ansigter med i serien, blandt andet Carrie-Ann Moss, som de fleste nok forbinder med ’The Matrix’-universet og MCU-serien ’Jessica Jones’. Joonas Suotamo, der overtog rollen som Chewbacca efter den legendariske Peter Mayhew, spiller endnu en wookie i ’The Acolyte’, en Jedi ved navn Kelnacca.

Når serien lander på Disney+ 4. juni, er det med to premiereafsnit. Hele sæsonen er på otte afsnit.

(Foto: Disney/Lucasfilm)
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.