Forside * Nyheder

Tesla fyrer hver tiende medarbejder

-
Elon Musk ved afsløringen af Teslas Cybertruck-model (Foto: Tesla).

Fyringsrunden er angiveligt allerede sat i gang ifølge et lækket memo-dokument. Det kommer oven i nyheden om at Cybertruck formentlig har problemer med speederen.

Mandag var ikke nogen god dag for Tesla. Først begyndte pressen at rapportere om at firmaet har stoppet leverancerne af den længe ventede Cybertruck-model, der så småt er begyndt at dukke op på vejene uden for Teslas fabrikker.

Men Cybertruck-købere, der bare går og venter på deres nybyggede, elektriske automobil, modtager lige nu beskeder fra Tesla med aflysning af leverancerne. Og der bliver som regel ikke sat nogen ny dato. I stedet hedder det fra Tesla, at de vil kontakte kunderne, når de kan levere Cybertrucks igen. Det skriver bil-websitet Carbuzz.

Annonce:

Enkelte ventende købere har angiveligt fået at vide, at der er tale om et problem med speederen i bilen og at der bliver tale om en hjemkaldelse af allerede leverede Cybertrucks, så problemet kan blive kan blive fikset.

@el.chepito1985

serious problem with my Cybertruck and potential all Cybertrucks #tesla #cyberbeast #cybertruck #stopsale #recall

♬ original sound – el.chepito

Speeder-problemet synes at være blevet bekræftet af folk på sociale medier. Som Engadget skriver har brugeren el.chepito1985 lagt en video op på TikTok (se herover), hvor han viser, hvordan speeder-pedalens øverste lag glider af og sætter sig fast mellem selve speederen og bunden af instrumentkonsollen. Det skete under kørslen, hvilket selvsagt kan være livsfarligt.

Nedgang i salget fører til fyringer

Som om det ikke var nok, bød mandag også på en anden dårlig nyhed for Tesla. Et lækket internt memo fortæller, hvordan Tesla nu må fyre hver tiende medarbejder – lidt over 10% af arbejdsstyrken. Det skriver Reuters samt flere andre nyhedsmedier.

Memoet kommer fra Elon Musk selv, der forklarer, at Tesla er ved at gøre klar til den næste fase i virksomhedens historie, og at det derfor er ”ekstremt vigtigt at se på alle aspekter af firmaet for at finde omkostningsbesparelser og øge produktiviteten”.

Rygter om en fyringsrunde har cirkuleret siden februar, hvor Bloomberg kunne berette om, at ledelsestoppen hos Tesla havde bedt mellemlederne om at identificere de mest essentielle medarbejdere – hvilket som regel vidner om at en fyringsrunde er på vej.

Tesla mærker lige nu konkurrencen fra andre elbil-producenter på verdensplan samt en generel afmatning af elbils-markedet. Det førte til en mærkbar nedgang i salget af nye Teslaer i kalenderårets første kvartal.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.