Forside Nyheder

Højere priser og mere TV hos YouSee


 


Mere end 30 HD-kanaler, udvidelse af mellempakken, TV2 naboregion og højere priser. Det er nogle af nyhederne fra YouSee kabel-tv dette efterår.


Priserne stiger hos YouSee, der til gengæld er klar med endnu mere TV.


Listeprisen på tv-pakkerne stiger mellem 10 og 25 kr. pr. måned fra 2013. Blandt nyhederne er også, at alle kunder igen får adgang til to TV 2 regionalstationer, at antallet af HD-kanaler vokser til flere end 30, og at YouSee ikke lukker analog-kanaler i denne omgang.


 


Mere HD og intet analog sluk


I modsætning til tidligere år vil der ikke blive skåret ned i antallet af analoge kanaler. I 2013 vil der være uforandret 31 analoge kanaler, fordelt med 9 i Grundpakken, 6 i Mellempakken og 16 i Fuldpakken.


De 31 kanaler, der altså både distribueres analogt og digitalt, står for ca. 90 pct. af tv-seningen herhjemme. Samtidig øger YouSee antallet af kanaler, der sendes i HD-kvalitet, så kunder med Fuldpakken kommer op på flere end 30 HD-kanaler.


I grund- og mellem-pakken får YouSee-kunderne fra 15/11 ialt 5 nye HD-kanaler:  • TV4 HD

  • RTL HD

  • NRK1 HD

  • NDR HD

  • Ekstrakanalen HD

I fuldpakken bliver kommer der også Animal Planet HD.


 


Alle får adgang til TV 2-naboregion


Sidste år valgte YouSee at stoppe distributionen af den såkaldte TV 2 naboregion, der gav f.eks. kunder i Køge-området mulighed for at modtage både TV 2 Øst og TV 2 Lorry.


Den beslutning var mange kunder kede af, og YouSee har derfor besluttet at genoptage distributionen af naboregions-kanalen, så alle kunder har adgang til én ekstra regionalkanal. Det er de regionale stationers egne 24 timers kanaler, der på denne måde bliver ?dobbeltdistributeret?


 


Mellempakken får to BBC-kanaler


Efter nogle år uden ændringer udvides Mellempakken med to kanaler fra britiske BBC. Det drejer sig om den meget respekterede nyhedskanal BBC World News, som hidtil kun har været tilgængelig for kunder med Fuldpakken.


Desuden kommer BBC Knowledge, som er ny i både Mellem- og Fuldpakken. BCC Knowledge er en fakta- og dokumentarkanal med fokus på videnskab, historie, teknologi m.v. Derudover er Fuldpakken allerede i august blevet udvidet med Canal8 Sport.


 


Listepriserne stiger i 2013


Listepriserne for YouSee?s tre tv-pakker ændres fra den 1. januar med følgende:  • Grundpakken 10 kr., fra fra 199,- til 209,- kroner pr. måned
  • Mellempakken 25 kr., fra 334,- til 359,- kroner pr. måned
  • Fuldpakken, 25 kr., fra 434,- til 459,- kroner pr. måned

Stigningerne skyldes at prisforhøjelser på rettighedsafgifter til CopyDan/Koda samt en række prisstigninger på de mest sete kanaler, herunder TV2.


De nævnte priser gælder for YouSee?s individuelle abonnenter, mens medlemmer af bolig- og antenneforeninger typisk betaler noget mindre.

Annonce