Forside Indhold og distribution Film

EU vil undersøge Hollywoods eksklusiv-aftaler på TV


 


Måske bliver det snart lettere at få hurtigt fat i amerikanske tv-serier og film.


Mange bander og svovler over, at man f.eks. ikke har adgang til en amerikansk TV-serie eller en film på on-demand, fordi producenten bag har lavet eksklusiv-aftaler med TV-udbydere i enkelte lande i EU.


Det er nemlig muligvis i strid med EU’s konkurrenceregler og lovgivningen om det åbne, indre marked. Sagt på en anden måde kan det være lovstridigt, hvis f.eks. Disney laver aftale om levering af indhold til en britisk TV-kanal, og du som EU-borger så ikke kan få adgang til den TV-kanal.


Når det hele er lidt vagt formuleret, er det fordi, EU-kommissionen netop har offentliggjort, at de ønsker at undersøge sagen. Det er et komplekst område, så en undersøgelse skal vise, om der er tale om EU-lovbrud eller ej.


Sagen er blandt andet inspireret af Premier League/Murphy-sagen, hvor en britisk pub-ejer viste Premier League-kampen i pubben ad en anden vej end den officielle i Storbritannien, og fik medhold i sagen.


I pressemeddelelsen fra EU-kommissionen hedder det, at det omfatter TV-broadcastere, der ?opererer via satellit eller Internet?. At EU-kommissionen inkluderer nettet i denne sammenhæng, kan også betyde, at der ikke er langt til at online-streaming af amerikanske film og tv-serier på tværs af Europa heller ikke må forhindres.


Det ville f.eks. betyde, at BBC ikke må forhindre danskere i at se BBC på nettet, og f.eks være up-to-date på ?Sherlock? ad den vej.

Annonce