Forside Baggrund

10 tips: Gør din iPhone hurtigere

-
recordere.dk på iPhone
Er din iPhone langsom – Læs vores tips her (foto: recordere.dk)

Det er helt normalt, at en iPhone bliver langsommere med tiden, da den i dag fungerer som en minicomputer. Hvis du synes, at din iPhone er blevet lidt sløv i betrækket, så har vi samlet ti gode råd til, hvordan du nemt og hurtigt kan gøre din iPhone hurtigere.

 

Annonce:

1. Luk alle apps, der kører i baggrunden
Hver gang du har åbnet en app, vil den stadig køre i baggrunden, selvom du har ”lukket” den. De apps, der kører i baggrunden, er med til at gøre din iPhone langsommere og forringe batterilevetiden. Du kan lukke dine apps ved at dobbeltklikke på home-knappen, hvorefter en række thumbnails dukker frem, som du kan lukke ved at trække dem op af. Du kan lukke op til tre apps af gangen ved at føre tre fingre på tre apps i samme træk.

2. Ryd op i gamle billeder og videoer
En fyldt iPhone er lig med en langsom iPhone. Især billeder og videoer sluger meget plads, og det tærer langsomt på din iPhone, som bliver langsommere. Du kan vælge at rydde op ved at slette dine billeder eller videoer, eller du kan flytte dem til en computer eller iCloud, så dine minder ikke er med til at gøre din iPhone langsommere.

3. Slet Apps, du ikke bruger
Ligesom billeder så optager apps utrolig meget plads på din iPhone. Så har du apps, som du alligevel ikke bruger, så kan du spare en masse værdifuld plads ved at slette disse. Du sletter apps ved at klikke på dem i 2 sekunder og derefter trykke på x-tegnet. Du kan også slette de apps, som optager mest plads på din iPhone:

 • Åbn ”Indstillinger”
 • Tryk på ”Generelt” og herefter ”Brug”
 • Under ”lagringsplads” kan du se, hvilke apps der optager mest plads

4. Slet gamle beskeder
Ofte tænker man ikke over det, men beskeder optager alligevel en del plads på din iPhone – især hvis du ofte modtager billeder og videoer. Du kan gøre din iPhone hurtigere ved enten løbende at slette dine beskeder, eller også kan du sætte den til automatisk at slette beskeder efter 30 dage eller et år:

 • Åbn ”Indstillinger”
 • Tryk på ”Beskeder”
 • Tryk på ”Bevar beskeder”, og du kan nu selv vælge indstillinger for sletning af dine beskeder

5. Formindsk bevægelsen i baggrunden
Når bevægelse i baggrunden er slået til, betyder det, at ikonerne og baggrunden ændrer sig alt efter, hvordan du holder din iPhone. Det er en sjov og designmæssig fed detalje, men det er også en feature, der er med til at gøre din smartphone langsommere. Du kan nemt slå bevægelsen i baggrunden fra:

 • Åbn ”Indstillinger” og derefter ”Generelt”
 • Tryk på ”Tilgængelighed”
 • Under ”Formindsk bevægelse” kan du slå indstillingen fra

6. Slå Lokalitetstjenester fra
Lokalitetstjenester gør, at din iPhone altid kan finde din placering. Din iPhone bruger en masse energi, når den skal finde din lokalitet og anvende den i de forskellige apps. Du kan gøre din iPhone hurtigere ved at slå lokalitetstjenester fra:

 • Åbn ”Indstillinger”
 • Tryk på ”Anonymitet” og derefter ”Lokalitetstjenester”

7. Slå automatiske updateringer fra
Størstedelen af apps opdateres automatisk i baggrunden uden, at du er klar over det. Hver gang din iPhone er i gang med en opdatering, kan din smartphone virke sløv og langsom. Du kan slå den automatiske opdatering af apps fra og i stedet selv vælge, hvornår dine apps skal opdateres.

 • Åbn ”Indstillinger”
 • Vælg ”Generelt”
 • Tryk på ”Opdater apps i baggrunden” og slå herefter funktionen fra

Hold også øje med, om din iPhone har en softwareopdatering liggende på din iPhone, da den kan gøre din smartphone langsom. Du kan tjekke, om du har en softwareopdatering under ”Indstillinger” og tryk derefter på ”Generelt”.

8. Sluk for din telefon
Vi slukker næsten aldrig vores iPhone, men det er en god ide at slukke den en gang imellem. Når du lukker helt ned for din smartphone, så lukker man også helt ned for de baggrundsprocesser, der måtte tynge maskinens hukommelse.

9. På ferie – Sluk for roaming / data
Hvis du er på ferie, og ikke har et abonnement med udenlandsk data, kan man også med fordel slukke for data på sin iPhone, så bruger den meget mindre batteri, og bruger ikke tid på at finde et datanetværk den alligevel ikke må bruge.

10. Lad være med at være den første der opdaterer iOS
Det er ikke altid en god idé at være den første der skifter fra version x til y på iOS. Især ikke hvis man har en ældre model. Mange ejere af ældre iPhones oplever at opdateringer til nye versioner gør deres telefon meget langsommere. Vent derfor på at høre hvad andres erfaringer er. Dette gælder naturligvis ikke sikkerheds opdateringer af iOS.

 

Af Telia og recordere.dk

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.