Forside Nyheder

Alexa integreres i Denon-højttalere og nyt smartur

-

heoshomecinemaAmazons virtuelle Alexa-assistent sniger sig efterhånden ind alle vegne.

Ud over at kunne findes i Amazons egne produkter som Echo-højttalerne, Kindle Fire-tablets og Fire TV-bokse, er Alexa nu også på vej ud i produkter, der ikke har noget med Amazon at gøre.

Der findes allerede apps til smartphones, der giver adgang til Alexa, men helt officielt er Denon nu på vej med højttalere, der har Alexa indbygget. På den måde får man en slags Echo-højttaler med i købet, når man investerer i disse højttalere fra det kendte mærke.

Det er HEOS-serien fra Denon, der fra næste år får Alexa ombord. Tilsyneladende er der ikke lagt begrænsninger på Alexa, selvom ”hun” ikke bor i en Amazon-højttaler. Man skulle stadig kunne gøre alt fra at få læst nyheder og vejret op til at bestille varer på Amazon ved blot at tale til assistenten.

Hvad der dog er mere brugbart i Denon HEOS-tilfældet er, at man kan stemmestyre Spotify, Tidal og Google Play Music via Alexa-integrationen. Sonos har allerede meldt ud, at de også får Alexa ombord.

Højttalere fra Sonos og Denon er dog ikke det enste sted, Alexa er dukket op. Assistenten er også dukket op i CoWatch, et nyt smartur, der lige er landet på Amazon. Uret er dog ikke lavet af Amazon, der blot sælger det og har bidraget med Alexa, og uret er baseret på Android – men ikke Android Wear.

cowatchMed både ure og højttalere har vi sikkert ikke set det sidste til Alexa-integration i forskellige enheder. Fans af serien ’Mr. Robot’ har i øvrigt også kunnet opleve assistenten i sæson to, hvor FBI-agenten Dominique DiPierro har et ganske interessant forhold til Alexa.

Annonce